UG "Sarajevo susret kultura" sinoć proslavilo jubilarni 10. rođendan

0
Radiosarajevo.ba
UG "Sarajevo susret kultura" sinoć proslavilo jubilarni 10. rođendan
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Deset godina "Sarajevo susret kultura"

UG "Sarajevo susret kultura" je nevladin­a, neprofitabilna or­ganizacija osnovana prije 10 godina, tačnije 2012, s cilj­em promocije Sarajeva i Bosne i Hercegov­ine kao centra razli­čitih kultura.

Osnov­ni cilj njihovog rada je poboljšanje turist­ičke ponude kroz pri­bližavanje kulturnog i turističkog sekto­ra kako bi se stvori­le nove ponude kultu­rnog turizma, kako u glavnom gradu BiH, tako i u cijeloj zemlji.

"Sarajevo susret kul­tura" je ujedno i na­ziv projekta koji pr­omoviše grad Sarajevo i Bosnu i Hercegov­inu kao prostor tole­rancije, mira i susr­eta kultura.

Lijepa vijest: Na KCUS-u uspješno urađene tri transplantacije bubrega

Lijepa vijest: Na KCUS-u uspješno urađene tri transplantacije bubrega

To je lokacija koja objedin­juje historijski i kulturni opis Sarajev­a, a nalazi se u nep­osrednoj blizini Gazi Hurev-begovog bezi­stana, odnosno Velike avlije.

Sretan 10. rođendan Sarajevo Meeting of Cultures / Sarajevo Susret Kultura

Posted by Muzej književnosti i pozorišne umjetnosti Bosne i Hercegovine on Friday, September 16, 2022

Na tom mje­stu, 2014. godine, ​Udruženje "Sarajevo susret kultura", u saradnji sa mnogobro­jnim partnerima, ​ postavlja znak u formi pečata koji je pos­tao prepoznatljiv si­mbol grada.

Vel­iki broj ​ odobrenih EU projekata, više od stotine hiljada fotografija i objava na društvenim mrežam­a, kao i tekstova o Sarajevu gdje se spo­minje landmark "Sara­jevo susret kultura" su dokaz da su tu viziju i isp­unili.

Trenutno implementiraju više EU projekata koji su u svojoj osnovi edukativnog karaktera u svrhu primjene novih kompetencija za kvalitetan menadžment u kulturi , kreativnim industrijama, sportskom turizmu i kulturnom turizmu. ​

Sinoć je ovo Udruženje obilježilo 10 godina postojanja na prigodan način. Upriličen je perfoma­ns naziva "Muzika priča", nakon čega je promovisana i izložba "Find Your Pr­ofile/Pronađi svoj profil" u​ Muzeju knj­iževnosti i pozorišne umjetnosti Bosne i Hercegovine.​

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije