Učešće na festivalu 'Mostarska liska': I ove godine se dijele vrijedna priznanja

0
Radiosarajevo.ba
Učešće na festivalu 'Mostarska liska': I ove godine se dijele vrijedna priznanja
Foto: Narodno pozorište Mostar / Scena iz predstave

Javna ustanova Narodno pozorište u Mostaru objavila je Javni poziv za sudjelovanje na 18. Međunarodnom festivalu komedije ''Mostarska liska''.

Poziv za učešće na festivalu 'Mostarska liska' imaju sva profesionalna kazališta, pozorišne trupe i ostale organizacione forme profesionalne pozorišne produkcije koje su producirale predstavu komediografskog žanra u razdoblju od 1. januara 2018. godine pa do dana isteka roka za prijave.

Nagrade Festivala dodjeljuje Stručni žiri, i to:

Veliku lisku – Grand Prix Festivala, nagradu za najbolju predstavu u cjelini 
Veliku lisku – nagradu za najboljeg glumca Festivala;
Veliku lisku – nagradu za najbolju glumicu Festivala;
Veliku lisku/plaketu Ahmet Obradović – nagradu za najbolju režiju.

Stručni žiri nakon svake izvedene predstave u konkurenciji Festivala, dodjeljuje i Malu lisku – nagradu za najboljeg glumca ili glumicu večeri.

Nagradu za najbolju predstavu dodjeljuje i Žiri publike te Žiri medija.

Rok za prijave na 18. ''Mostarsku lisku'' traje do 15. marta 2021. godine.

Pravila i obrazac za prijave objavljeni su na web stranici Narodnog pozorišta Mostar, saopšteno je iz NPM.

Podsjećamo, Veliku lisku - Grand Prix Festivala, nagradu za najbolju predstavu u cjelini na 17. Međunarodnom festivalu komedije ''Mostarska liska'' stručni žiri je dodijelio predstavi "Identitluk", koja je rađena u koprodukciji Narodnog pozorišta u Mostaru, Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru i Studija za izvedbene umjetnosti iz Mostara, u režiji Tanje Miletić Oručević.

Veliku lisku, nagradu za najbolju glumicu Festivala osvojila je Ajla Hamzić za nastup u predstavi ''Identitluk'' dok je Veliku lisku, nagradu za najboljeg glumca Festivala osvojio Emir Hadžihafizbegović za ulogu u predstavi "Sjećaš li se Doli Bel" Abdulaha Sidrana, u režiji Kokana Mladenovića, nastaloj u produkciji Kamernog teatra 55.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije