Nakon dugo vremena, Sarajevska filharmonija najavila koncert

0
Radiosarajevo.ba
Nakon dugo vremena, Sarajevska filharmonija najavila koncert
Oficijelni vizual / Plakat za koncert Sarajevske filharmonije

Nakon mnogo vremena, ljubitelji muzičke umjetnosti ponovo imaju priliku prisustvovati koncertu Sarajevske filharmonije. 

Usljed okolnosti izazvanih epidemijom, sva javna okupljanja ograničena su, pa tako i koncertne djelatnosti. Ipak, svoj će program Sarajevaska filarmonija izvesti za ograničen broj publike, pod epidemiološkim sigurnosnim mjerama. 

U okviru svoje redovne koncertne sezone, a pod motom „klasika u doba korone“, Sarajevska filharmonija će u Narodnom pozorištu Sarajevo održati koncert u petak, 29. januara 2021. godine sa početkom u 20 sati.

Izvedbama Wolfganga Amadeusa Mozarta, Felixa Mendelssohna, Josefa Haydna i André Lafossea na koncertu će se predstaviti Brass kvintet i Kamerni orkestar Sarajevske filharmonije pod dirigentskom palicom maestre Samre Gulamović.

Ulaznice po jedinstvenoj cijeni od 20 KM mogu se kupiti na blagajni Narodnog pozorišta Sarajevo svakim radnim danom od 9:00 do 15:00 sati, a na dan koncerta u dva termina od 9:00 -11:30 i 15:30-20:00 sati.

Sarajevska filharmonija podsjeća publiku na obavezno nošenje zaštitnih maski i pridržavanje svih preporučenih mjera u zatvorenom prostoru vezano za Covid-19.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije