U Zemaljskom muzeju BiH sutra počinje "Noć u muzeju 2018"

Radiosarajevo.ba
U Zemaljskom muzeju BiH sutra počinje "Noć u muzeju 2018"
Obrazovni centar za demokratiju i ljudska prava CIVITAS u saradnji sa Ambasadom Sjedinjenih Američkih Država najavljuje 17 dana NuM festivala muzejske pedagogije.

Na festivalu će biti više od 30 istraživačkih laboratorija pripremljenih za 550 učenika osnovnih i srednjih škola iz cijele Bosne i Hercegovine.

Program se organizira u tri muzejske ustanove: Zemaljskom muzeju BiH, Muzeju Franjevačkog samostana Duha Svetoga u Fojnici i Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske.

Početak programa planiran je za četvrtak, 12. aprila, u 19:00 sati, u prostorijama Zemaljskog muzeja BiH, Odjeljenje za arheologiju.

Učesnicima će se na otvaranju obratiti Paul Horowitz, zamjenik Ambasadorice, Ambasada Sjedinjenih Američkih država u BiH, te predstavnici organizatora i partnera.

„Noć u muzeju“ (NuM) festival muzejske pedagogije ove se godine organizira pod sloganom „Od arheologije do robotike“. U više od 30 laboratorija Arheologije, Etnologije, Ornitologije, Bio-inžinjeringa, Savremenih umjetnosti i Robotike učestvuje 550 učenika osnovnih i srednjih škola.

12. aprila u Zemaljskom muzeju BiH, Sarajevo – program za osnovne škole
13.aprila  u Zemaljskom muzeju BiH, Sarajevo – program za srednje škole
18.aprila  u Muzeju Franjevačkog samostana Duha Svetoga, Fojnica
25.aprila  u Muzeju Savremene umjetnosti Republike Srpske, Banja Luka

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije