U Sarajevu otvaranje festivala Merlinka: "Lezbejka sam, neka sam"

Radiosarajevo.ba
U Sarajevu otvaranje festivala Merlinka: "Lezbejka sam, neka sam"
Foto: SOC / Festival Merlinka
Sarajevski otvoreni centar po sedmi put u Sarajevu organizuje Međunarodni festival queer filma Merlinka u Sarajevu pod sloganom „Lezbejka sam, neka sam“ koji će se održati u periodu od 7. do 9. februara 2019. godine.

Međunarodni festival queer filma "Merlinka" po prvi put je organiziran u decembru 2009. godine u Domu omladine u Beogradu s idejom da promovira filmske naslove koji se bave gej, lezbejskom, biseksualnom, trans, interseks i queer tematikom, a koji rijetko dođu do domaće filmske publike. 

Festival organizuju Gej lezbejski info centar GLIC i Dom omladine Beograd, a ime je dobio po beogradskoj trans legendi Vjeranu Miladinoviću Merlinki, koja je ubijena 2003. godine. Merlinka je glumila u ostvarenju Želimira Žilnika "Marble Ass", koji je i otvorio prvi festival u Beogradu.

Festival "Merlinka" se od 2013. godine održava u Sarajevu, a od 2015. i u Tuzli.

Sve informacije u vezi programa festivala možete pratiti na web stranici Merlinka.ba, na Facebook stranici Sarajevski otvoreni centar, te na Facebook događaju Merlinka u Sarajevu 2019 - Lezbejka sam, neka sam.

Ulaz na sav sadržaj festivala je besplatan i festival je otvoren za sve osobe koje solidarno žele da doprinesu borbi za prava LGBTI osoba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije