U Češkom gradu najavljen filmski maraton u čast Emira Hadžihafizbegovića

4
Radiosarajevo.ba
U Češkom gradu najavljen filmski maraton u čast Emira Hadžihafizbegovića
Foto: Radiosarajevo.ba / Emir Hadžihafizbegović

Danas kada proslavljeni bh.glumac Emir Hadžihafizbegović proslavlja svoj 60-ti rođendan, iz Češke stiže jedna lijepa vijest koju je za portal Radiosarajevo.ba  potvrdila ambasadorica BiH u Češkoj Martina Mlinarević.

Radi se o tome da će češki gradić Vsetin odati počast upravo Emiru u sklopu Vsetinskog filmskog maratona koji je posvećen modernoj bh.kinematografiji.

Podnaslov cijele manifestacije koju u potpunosti organiziraju Česi uz gradića Vsetina uz pokroviteljstvo ambasadorice Mlinarević nosi ime "Emir Hadžihafizbegović 60", a ambasadorica ističe koliko je ovo veliko za Bosnu i Hercegovinu da su njeni talentirani pojedinci na taj način priznati izvan granica domovine.

Preokret: Džanan Musa i njegova zaručnica u zagrljaju, nema govora o raskidu

Preokret: Džanan Musa i njegova zaručnica u zagrljaju, nema govora o raskidu

"Ponos je veliki biti ambasador u jednoj zemlji u kojoj se toliko cijeni kultura i umjestnost, a posebice kad proslavljaju na ovakav način našu kinematografiju i velikog Emira Hadzihafizbegovica koji su jedna nevjerovatna reklama za BiH", istaknula je Mlinarević.

Filmski maraton u Vsetinu počinje 27. avgusta.

Vsetinski filmski maraton - undefined

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije