Uskoro Izložba „Filmski plakati“ autora Amera Mržljaka

0
Radiosarajevo.ba
Uskoro Izložba „Filmski plakati“ autora Amera Mržljaka
Amer Mržljak / Amer Mržljak

Izložba Amera Mržljaka „Filmski plakati“ bit će promovisana od 16. do 23. augusta u galeriji Alu. 

Izložba obrađuje autorsko djelovanje unutar plakatnog medija na temu prezentacije i promocije stvaralaštva filmske industrije.

Autorski opus uključuje radove kreirane u periodu od dvadeset godina. Plakati su nastali u svrhu promotivno-komunikacijskog predstavljanja različitih filmskih sadržaja uključujući dugometražne igrane filmove, kratke igrane i dokumentarne filmove nastale u produkciji i koprodukciji Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Slovenije, Slovačke, ... .

Vizuelne kreacije predstavljaju dijapazon različitih pristupa kao odgovor na različite tematsko-žanrovske sadržaje koje komuniciraju.

Izložba

Amer Mržljak : Izložba "Filmski plakati"

Ovako uska tematska jedinica nastala na polju Grafičkog dizajna konceptualno se uklapa u aktivnosti Sarajevo film festivala pa je to determiniralo vrijeme i mjesto održavanja izložbe.

Amer Mržljak je rođen 1973. godine u Sarajevu.

Akademski grafički dizajner, Magistar umjetnosti - Grafički dizajn, član ULUPUBiH-a i docent na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu.

Amer Mržljak je radio na brojnim projektima kulturnog i komercijalnog karaktera te kreiranju niza publikacija za domaće i strane klijente. Posebno je aktivan u dizajniranju vizuelne promocije u oblasti pozorišta, muzike i filma.

Dobitnik je više domaćih i stranih priznanja iz oblasti grafičkog dizajna i oglašavanja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije