! / Mostar će Svjetski dan pozorišta obilježiti izvedbom predstave - Novo normalno show

23. 03. 2021. u 10:55:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Narodno pozorište u Mostaru obilježit će Svjetski dan pozorišta izvedbom predstave „Novo normalno show“

Narodno pozorište u Mostaru tradicionalno će u subotu, 27. marta, u 20 sati, obilježiti Svjetski dan pozorišta izvedbom predstave „Novo normalno show“ autora i režisera Ivana Leme, prema motivima djela Íñiga Ramíreza de Hara, a koju poklanjamo cijenjenoj publici.

Svjetski dan pozorišta obilježavaju pozorišne kuće širom planete različitim programima, kao i čitanjem tradicionalne međunarodne poruke uoči izvođenja predstava. Međunarodnu poruku, na poziv Međunarodnog pozorišnog instituta (ITI), piše pozorišna ličnost svjetskog ugleda. Autorica ovogodišnje poruke je Helen Mirren, pozorišna, televizijska i filmska glumica iz Ujedinjenog Kraljevstva, a njena poruka glasi:

„Proteklo je razdoblje bilo iznimno teško za izvedbe uživo, a mnogi su se umjetnici, tehničari i pozorišni saradnici našli na kušnjama u profesiji koja je ionako ispunjena nesigurnošću. Možda im je upravo ta uvijek prisutna nesigurnost omogućila da lakše prežive ovu pandemiju oslonivši se na svoju hrabrost i dosjetljivost. Njihova je mašta u ovim novim okolnostima već pronašla nove domišljate, zabavne i dirljive načine komunikacije, dijelom, naravno, zahvaljujući i internetu. Ljudska bića jedna drugima pričaju priče otkad su se pojavila na ovom planetu. Ta će prekrasna kultura pozorišta opstati dok god budemo živi. Kreativni nagoni pisaca, dizajnera, plesača, pjevača, glumaca, muzičara i režisera nikad neće biti ugušeni, a u bliskoj budućnosti opet će procvati, ispunjeni novom energijom i novim razumijevanjem svijeta koji svi zajedno dijelimo. Jedva čekam!“.

 Novo normalno show - undefined

Foto: Narodno pozorište Mostar:  Novo normalno show

Predstava „Novo normalno show“ govori o novonastaloj situaciji sa kojom smo suočeni u vrijeme pandemije na vrlo zanimljiv, drugačiji, intrigantan i duhovit način. Glumačku postavu čine: Emir Sejfić, Ajla Hamzić, Emir Spahić, Vedran Vilogorac, te članice P.S „Mo-Stars“: Džana Kalajdžić, Alda Tucaković, Sara Kulak i Naida Džiho.

Predstava se ne preporučuje gledaocima mlađim od 16 godina, a bit će odigrana uz poštivanje svih mjera i naredbi Krizog štaba FBiH koje su na snazi. Broj mjesta ograničen!

Ulaz na predstavu je slobodan uz obavezno prethodno preuzimanje ulaznica na blagajni NPM-a koja je otvorena svakim radnim danom od 9 do 14 sati.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (2)