U kina stiže 'Potraga za Dorom', nastavak popularnog 'Neme'

Radiosarajevo.ba
U kina stiže 'Potraga za Dorom', nastavak popularnog 'Neme'
/ Potraga za Dorom
Nakon nezaboravne filmske pustolovine „Potraga za Nemom“ koju su gledale stotine miliona malih i velikih gledatelja širom svijeta, pred nama je novi hit.

Disney i Pixar u animiranom filmu Potraga za Dorom vraćaju na velike ekrane obožavanu i zaboravljivu plavu tang ribicu Doru, koja sretno živi unutar podvodnog grebena s Nemom.

Kada se Dora odjednom sjeti da je negdje traži njena prodica, zajedno kreću u životnu avanturu preko okeana, sve do prestižnog 'rehabilitacijskog centra' i akvarija - kalifornijskog Insituta za svijet podmorja.

Prijateljska, ali zaboravljiva plava ribica se vraća svojima voljenima i svi putem nauče ponešto o stvarnom značenju porodice.

Kako bi pronašla svoju mamu i tatu, Dora zatraži pomoć od troje najintrigantnijih stanovnika Instituta za svijet podmorja: Boška, svadljive hobotnice koja često bježi zaposlenicima Instituta, bijelog kita Ljudevita koji je uvjeren da su njegove eholokacijske sposobnosti van funkcije i kratkovidnog bijelog kita Nade. Spretno navigirajući kompleksnim sistemom Instituta, Dora zajedno sa svojim prijateljima otkriva porodične i prijateljske čari.

BH premijere animiranog filmskog hita „Potraga za Dorom“, u distribuciji 2i filma, održat će se po ovom rasporedu:

- Četvrtak 16. juni: Sarajevo (Cinema City), Banja Luka, Tuzla, Zenica, Mostar, i Bihać.
- Petak 17. juni: Busovača, Prijedor i kino Novi Grad Sarajevo

Pretpremijera filma najavljena je za nedjelju 12. juni u kinu Meeting Point, a u narednim danima Radio Sarajevo će u svom jutarnjem i poslijepodnevnom programu dijeliti ulaznice za ovaj filmski spektakl. Budite na 90,2 ili nas slušajte putem web streaminga . 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije