U Cineplexxu premijera filma Djeca sa CNN-a

0
Fena
U Cineplexxu premijera filma Djeca sa CNN-a
Fena / Kino Cineplexx Sarajevo

Filmskom premijerom "Djeca sa CNN-a" koja će biti upriličena u subotu, 13. novembra, u kinu Cineplexx Sarajevo Javna ustanova Međunarodnog festivala MESS u novembru nastavlja s realizacijom dijela programa koji su trebali biti održani u okviru 26. izdanja Modula Memorije na proljeće ove godine.

Ipak, zbog nepovoljne situacije s pandemijom koronavirusa te lockdowna, nije bilo moguće organizirati programe koji su trebali biti održani u zatvorenim prostorima.

Nakon katalonske predstave i izložbe "Kao da je neko još uvijek u šumi" koja je održana prošli vikend, posljednji program koji će biti održan u okviru ovogodišnjeg Modula Memorije bit će premijera filma "Djeca sa CNN-a".

Fantastična utakmica i sedam golova u Mostaru: Zrinjski i Sarajevo priredili spektakl

Fantastična utakmica i sedam golova u Mostaru: Zrinjski i Sarajevo priredili spektakl

U pitanju je svjetska premijera dugometražnog igranog filma za koji režiju potpisuje Aida Bukvić.

Film "Djeca sa CNN-a" temeljen je na istoimenom dramskom tekstu čiji je autor Amir Bukvić, a koji je kao predstava praizveden 2006. godine u Pozorištu mladih u Sarajevu, a potom 2008. godine i u Zagrebu, saopćeno je iz MESS-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije