Pogledajte kako je bilo na otvorenju kina Cineplexx i ko je sve bio od poznatih

1
A. S.
Pogledajte kako je bilo na otvorenju kina Cineplexx i ko je sve bio od poznatih
Fena / Kino / Ilustracija

U slavljeničkoj afmosferi večeras je u Sarajevu otvoreno Cineplexx, vodeći kino lanac u regiji.

Novi Cineplexx Sarajevo nalazi se na Marijin Dvoru, pored hotela Holiday.

Ima osam dvorana i ukupnog kapaciteta više od 1.000 sjedećih mjesta, u što se nakon kratkog obilska mogla uvjeriti i ekipa portala Radiosarajevo.ba.

Ono u što smo se uvjerili je činjenica da će Cineplexx Sarajevo gledateljima ponuditi nekoliko inovativnih kino tehnologija: zvučni sustav DOLBY ATMOS koji okružuje gledatelja i stvara osjećaj kao da je u središtu radnje, zatim RealD Ultimate tehnologija za jasne slike i najbolji RealD 3D sistem, nudeći potpuno drugačiji, realistično filmsko iskustvo.

Sve to smo doživjeli večeras na premijeri filma "Brzi i žestoki 9".

Svečano otvoreno Cineplexx kino Sarajevo - undefined

Fena: Svečano otvoreno Cineplexx kino Sarajevo

Na ceremoniji otvorenja prije premijere filma prisutnim zvanicama se obratio Christof Papousek, finansijski direktor i managing partner Cineplexx Internationala.

On je podsjetio da su zbog pandemije koronavirusa kina u svijetu prestala s radom te da otvaranje Cineplexx Sarajevo ne slavi samo otvaranje jednog, nego i povratak drugih kina.

Papousek se zahvalio partnerima i saradnicima, direktoru Cineplexxa Sarajevo Enveru Hadžiabdiću, direktoru Sarajevo film festivala Mirsadu Purivatri te vlasniku i direktoru Europe grupacije Rasimu Bajroviću.

Među zvanicama smo primijetili poznatog režisera Danisa Tanovića, visoki predstavnik Valentin Inzko, premijera Kantona Sarajevo Edina Fortu, načelnika Općine Centar Srđana Mandića, ministar kulture i sporta KS Samir Avdić, poznati fotograf Armin Zrno...

Svečano otvoreno Cineplexx kino Sarajevo - undefined

Fena: Svečano otvoreno Cineplexx kino Sarajevo

Danas Cineplexx ima jaku tržišnu poziciju sa više od 60 kino lokacija u Austriji, Sloveniji, Hrvatskoj, BiH, Srbiji, Crnoj Gori, Kosovu, Albaniji, Sjevernoj Makedoniji, Grčkoj, Italiji i Rumuniji.

Kao partner prestižnog Sarajevo Film Festivala, Cineplexx će biti jedno od mjesta 27. Sarajevo Film Festivala, koji će se održati od 13. do 20. augusta 2021. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije