U Sarajevu uskoro najmodernije Cineplexx dvorane: Novi doživljaj filma za publiku

E. M.
U Sarajevu uskoro najmodernije Cineplexx dvorane: Novi doživljaj filma za publiku
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Cineplexx u Sarajevu

Povodom najave otvorenja multipleksa Cineplexx u Sarajevu sa osam kino dvorana opremljenih najsavremenijom tehnologijom, u novim prostorijama Cineplexxa upriličeno je druženje Uprave Cineplexxa, njihovih partnera, medija, predstavnika vlasti koji su zajedno obišli lokaciju novoizgrađenog objekta. Prisutan je bio i visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko.

Novo multipleks kino nalazi se na Marijin Dvoru u centru Sarajeva i prostire se na 5.000 kvadratnih metara.

Christof Papousek, finansijski direktor Cineplexxa i Constantin Film grupacije poručio je danas da su ponosni na reaktiviranje rada i aktivnosti u Sarajevu i što će realizovati projekt multipleks kina s partnerima Hotel Europe Group i Sarajevo Film Festivala.

Najbolja lokacija

„Naša predanost prema izvanrednom iskustvu posjete kinu je jaka, ni globalna pandemija nas nije spriječila da izvršimo obećanje. Posebno sada osjećamo obavezu da ljudima omogućimo zabavu i da ih združujemo u gledanju novih blockbustera i selekciji festivalskih filmova u najmodernijim Cineplexx dvoranama s najsavremenijom tehnologijom u najboljoj lokaciji u centru grada“, poručio je Papousek.

Dodao je da investicija, bez troškova zemljišta, u ovom projektu premašuje 10 miliona KM. Uz otvorenje Cineplexxa u Sarajevu najavio je i kooperaciju s AWG Real Estate Mostar.

„Cineplexx će uskoro pružiti kinematografsko uzbuđenje u Mostaru. S ovim korakom Cineplexx širi prisutnost u BiH na tri lokacije – Sarajevo, Banja Luka i Mostar“, kazao jue Papousek.

Rasim Bajrović, vlasnik i direktor Europe grupacije kazao je da su u junu prošle godine obećali da će objekt Cineplexxa u funkciju staviti u ljeto 2020. te da su to obećanje i ispunili.

„Radujemo se investiciji koja za Sarajevo i BiH ima ogroman značaj u smislu unaprijeđenja opće kulture, kino kulture, ali i za otvaranje novih radnih mjesta i mogućnosti koje se nude mladima. Cineplexx će biti baza za daljnji napredak i razvoj grada“, kazao je Bajrović dodavši da radove nisu prekidali ni u jeku pandemije COVID-19.

„To itekako pokazuje našu predanost i vjeru u ovaj projekt. Sretni smo da će brend kakav je Cineplexx biti pozicioniran u Sarajevu“, konstatirao je Bajrović.

Mirsad Purivatra, direktor Sarajevo Film Festivala rekao je da će Cineplexx donijeti potpuno novi doživljaj filma i novu dimenziju kulture.

Korak naprijed

Osam novih kino sala, više od 1.000 sjedišta, najsavremenije tehnologije dostupne na kino-prikazivačkom tržištu, ogroman su korak naprijed u razvoju filmskog tržišta BiH“, kazao je Purivatra.

Istakao je da će Cineplexx u Sarajevu imati prvi u BiH instaliran Dolby Atmos sistem zvuka zahvaljujući kojem publika neće biti samo posmatrač, nego će biti u središtu zbivanja na filmu.

„Cineplexx najmodernije kino, vrhunska kvaliteta slike, zvuk, najsavremenije tehnologije za Sarajevo Film Festival i njegovu publiku dat će dodatnu vrijednost“, kazao je Purivatra.

Najsavremenija tehnologija

Kako je danas rečeno, projekt spaja rad i stručnost lokalnih kompanija s internacionalnom tehnologijom poput Barco Laser Film projektora, Dolby Atmos tehnologijom koja pruža trodimenzionalni zvuk, Real D Ultimate screen tehnologijom za bistru sliku i najbolji Real 3D sistem.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije