Tajna džema od malina zatvara pozorišnu godinu Scene MESS

Radiosarajevo.ba
Tajna džema od malina zatvara pozorišnu godinu Scene MESS
Posljednji mjesec u 2016. godini Scena MESS će obilježiti sa pet predstave koje će igrati ukupno devet puta u Sarajevu, Beogradu i Novom Sadu.

Decembarski repertoar je u četvrtak 8. decembra u Bitef teatru zvanično otvorilo igranje predstave “Aveti“ reditelja Andreja Nosova, dok će igranja u Sarajevu večeras u Kamernom teatru 55 otvoriti predstava “Koncert ptica“ Aleša Kurta.
 
U ostatku repertoara predstava Aveti će 24. decembra gostovati u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu, dok će sarajevska publika u Sarajevskom ratnom teatru imati priliku pogledati predstave domaćih produkcija.

Komad “Bio je lijep i sunčan dan“ Tanje Miletić-Oručević publici će se predstaviti u ponedjeljak, 12. decembra dok će nova igranja 15. i 16. decembra imati i predstava “Brašno u venama“ Borisa Liješevića.

Pozorišnu godinu zvanično će zatvoriti nova igranja predstave “Tajna džema od malina“ rediteljice Selme Spahić i to 26., 27. i 28. decembra.
 
Ulaznice za predstavu “Koncert ptica“ moguće je rezervisati pozivom na broj 033 550 476 ili putem maila rezervacije@kamerniteatar55.ba dok je ulaznice za ostale predstave koje će igrati u Sarajevskom ratnom teatru moguće rezervisati pozivom na broj 033 664 070 ili slanjem poruke na Facebook stranici SARTR-a https://www.facebook.com/sartr1992/.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije