Brucoši na "policijskom ispitivanju": Ko su studenti produkcije i menadžmenta

Radiosarajevo.ba
Brucoši na "policijskom ispitivanju": Ko su studenti produkcije i menadžmenta
Foto: Otvorena scena Obala / Vizual
Na sceni „Obala“ bit će upriličeno predstavljanje klase prve godine studenata Akademije scenskih umjetnosti u Sarajevu, Odsjeka za Produkciju i menadžment u oblasti scenskih umjetnosti, u klasi profesorice Amre Bakšić.

Studenti prve godine će se predstaviti kroz multimedijalni performans, koji se sastoji iz dva dijela, pozorišnog i filmskog.

Kroz performans koji je predstavljen kao policijsko ispitivanje gledaoci će dobiti sliku o studentima, a njihovi se karakteri razotkrivaju kroz ispitivanje tako što se ispoljavaju različite ličnosti - od introverta do ekstroverta, šaljivdžija, ozbiljnih, te prestrašenih studenata.

U realizaciji kompletnog projekta, osim studenata odsjeka za Produkciju i menadžment, učestvuju i studenti Odsjeka za režiju, Odsjeka za audio-vizuelnu režiju, Odsjeka za glumu, kao i Odsjeka za dramaturgiju.

Scenarij i režiju projekta potpisuje Sara Ristić. Direktor fotografije je Faris Avdić, a ton majstor Muhamed Bajramović.

U filmu igra redatelj i profesor na Akademiji scenskih umjetnosti Faruk Lončarević, te student treće godine Odsjeka za Glumu Dino Bajrović (glas u off-u).

Projekt producira grupa studenata prve godine Odsjeka za produkciju i menadžment: Zlatko Sofović, Elmedina Tirić, Ismar Duraković, Ines Radić, Nikola Šotra, Amina Kučuk i Tarik Bičo.

Predstavljanje počinje večeras u 20.00 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije