Svi u Meeting Point: Projekcija i razgovor s glumcima filma Kon-Tiki

Radiosarajevo.ba
Svi u Meeting Point: Projekcija i razgovor s glumcima filma Kon-Tiki
Ambasada Kraljevine Norveške u Bosni i Hercegovini i Norveški filmski institut, u saradnji s Obala Art Centrom i kinom Meeting Point večeras organiziraju specijalnu projekciju filma Kon-Tiki.

Film su režirali Joachim Rønning i Espen Sandberg.

Ovom zanimljivom događaju prisustvovat će i glumci Anders Baasmo Christiansen i Odd-Magnus Williamson koji su ostvarili glavne uloge u filmu, a sarajevska publika će imati priliku da razgovara s njima nakon projekcije.

Film Kon-Tiki, koji je bio nominiran za nagradu Oscar 2013. godine u kategoriji najboljeg filma na stranom jeziku, prikazuje priču o norveškom istraživaču Thoru Heyerdahlu koji je prepolovio Pacifik na drvenom splavu, 1947. godine, sa petoricom muškaraca, kako bi dokazao da su Južnoamerikanci mogli još prije Kolumba naseliti Polineziju. Nakon što su uspjeli isfinansirati putovanje, uputili su se na 101 dan dugu avanturu od preko 8000 km, dok je svijet čekao rezultate podviga…

Osim Andersa Baasma Christiansena i Odd-Magnusa Williamsona, uloge u filmu ostvarili su: Pål Sverre Hagen, Tobias Santelmann, Gustaf Skarsgård, Jakob Oftebro, Agnes Kittelsen, Peter Wight...

Projekcija filma Kon-Tiki, koji je titlovan na bosanski, hrvatski, srpski i engleski jezik, održat će se večeras u 20.00 sati, a nakon toga slijedi i razgovor s glumcima.

Ulaz za publiku je slobodan.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije