Sarajevo / Suncokreti i Chorus Cadenza u nedjelju organiziraju Horski bazar

01. 12. 2017. u 14:17:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 118

Hor za male i mlade Suncokreti, omladinski hor Chorus Cadenza, te dječiji hor OMBŠ Novo Sarajevo upriličit će u nedjelju 3. decembra u prostorijama Osnovne muzičke i baletske škole "Novo Sarajevo" Horski bazar s početkom u 12 sati.

Za sve posjetioce bit će upriličen dinamičan muzički program u kojem će učestvovati popularni sarajevski horovi koji okupljaju djecu i mlade uz gosta Vedada Husomanovića na harmonici. Također, pored muzičkog karaktera, ovaj horski bazar imat će i prodajni dobrotvorni karakter, jer će se od prikupljenog novca finansirati odore za nastupe ovih horova.

"Raspjevanom nedjeljom otvorit ćemo mjesec poznat po svečarskoj atmosferi i darivanju i vjerujemo da imamo mnogo šta da pokažemo našim prijateljima kako bismo im uljepšali jednu zimsku nedjelju”, najavila je Alma Karić, voditeljica Hora Chorus Cadenza koji je zabilježio i uspješne međunarodne nastupe i prošle godine osvojio prvo mjesto u kategoriji omladinskih ženskih horova na jednom od najvećih evropskih takmičarskih festivala za dječije i omladinske horove (European Music Festival for Young People ili EMJ) koji postoji već šezdeset i pet godina. 
"Želja nam je da naši nastupi i dalje izgledaju profesionalno te da uz vrhunski muzički doživljaj i zadržimo visok nivo vizuelnog doživljaja pa pozivamo sve naše simpatizere da se u nedjelju druže s nama i podrže naš rad", pozvala je Karić te podsjetila da je Chorus Cadenza omladinski ženski hor koji broji oko 30 djevojaka, uzrasta 15-25 godina. 

Za nešto mlađu publiku popularni Suncokreti pripremili su nove pjesme na zadovoljstvo svojih vršnjaka, ali i ponosnih roditelja i drugih članova familije.

Svi posjetioci će sami odrediti cijenu kako ulaza tako i ostalim artiklima koji budu na prodaju.

NEMA KOMENTARA