Ulični spektakl Moby Dick i privremena obustava saobraćaja kod Narodnog pozorišta

1
Radiosarajevo.ba
Ulični spektakl Moby Dick i privremena obustava saobraćaja kod Narodnog pozorišta
Foto: Teatro dei Venti / Ulični spektakl Moby Dick, arhiva

Najavljujući 61. Internacionalni teatarski festival MESS, danas će se na Trgu Susan Sontag ispred Narodnog pozorišta Sarajevo održati zanimljiv događaj.

U izvedbi italijanskih artista iz trupe Teatro dei Venti, bit će izvedena predstava na otvorenom “Moby Dick”. Za potrebe ovog teatarskog spektakla, na trgu je izgrađena velika pozornica.

Svakako treba istaknuti da svi građani koji to žele, mogu da prisustvuju predstavi, poštujući epidemiološke mjere.

Najveći sarajevski poeta: Deset razloga zbog kojih ćemo zauvijek pamtiti Abdulaha Sidrana

Najveći sarajevski poeta: Deset razloga zbog kojih ćemo zauvijek pamtiti Abdulaha Sidrana

Predstava počinje danas u 18:00 sati, traje oko 50 minuta i moći će se pogledati stojeći uz fizičku distancu.

Ulični spektakl Moby Dick, arhiva - undefined

Foto: Teatro dei Venti: Ulični spektakl Moby Dick, arhiva

“Moby Dick” je atraktivna ambijentalna predstava u kojoj učestvuje veliki broj protagonista, a režirao ju je Stefano Te. Bazirana na istoimenom romanu Hermana Melvillea, u godini kada se obilježava 170 godina od njegovog objavljivanja i 130 godina od autorove smrti. Predstava slijedi ideje romana, a prvenstveno je to odnos čovjeka prema nemilosrdnoj prirodi, borba za preživljavanje ali i opsesivna potreba za osvetom koja nerijetko iza sebe ostavlja nedužne žrtve.

Želja direkcije Festivala MESS bila je dovesti veliki ulični teatar u Sarajevo te na taj način i Festival otvoriti prema građanima.

Ovaj je dogadaja najava skorašnjeg 61. po redu Internacionalnog teatarskog festivala MESS, koji će se održati od 1. do 7. oktobra ove godine, ukoliko to budu dozvoljavale epidemiološke prilike.

Za vrijeme odvijanja predstave Moby Dick, danas od 18,00 do 20,00, na prostoru oko Narodnog pozorišta Sarajevo doći će do privremene obustave saobraćaja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije