Studenti ALU pokrenuli akciju: Kreativni karantin

Radiosarajevo.ba
Studenti ALU pokrenuli akciju: Kreativni karantin
Facebook / Creative Quarantine

Studenti Akademije likovne umjetnosti u Sarajevu i organizatori PopUp festivala, pokrenuli su platformu koja prezentira i podržava kreativnost za vrijeme covid-19 pandemije. 

Platforma Creative Quarantine otvorena je za sve kreativce i okupljat će radove koje na različite načine interpretiraju ovaj karantenski period. 

"Uslijed pandemije Corona virusa COVID-19, odlučili smo kreirati digitalnu platformu Creative Quarantine koja ima za cilj podizanje svijesti javnosti o prevenciji širenja virusa putem dizajna, vizualnih komunikacija i umjetničkih radova. Na globalnom nivou! I Vi ste dobrodošli! Pod sloganom OSTANI KUĆI I BUDI KREATIVAN / STAY AT HOME & BE CREATIVE, kreirajte svoje umjetničke radove, plakate, ilustracije, grafike, fotografije i/li video-zapise i pošaljite nam.  Platforma Creative Quarantine ima za cilj dijeljenje kreativnih ideja i poticaj drugima na kreativno izražavanje u periodu izolacije koja je nužna za prevenciju širenja virusa", stoji u opisu platforme. 

Pokretači akcije pozivaju sve kreativce da šalju svoj dizajn, ilustraciju, fotografiju i slično. Pravila prijave pogledajte na ovom linku

Na Facebook i instagram Creative Quarantine stranici već su objavljeni prvi radovi, a neke od njih pogledajte u našoj galeriji. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije