'Struggle and Contemplation': Na Akademiji likovnih umjetnosti otvorena izložba grafičkih radova

0
Radiosarajevo.ba
'Struggle and Contemplation': Na Akademiji likovnih umjetnosti otvorena izložba grafičkih radova
Foto: N.G./Radiosarajevo.ba / Struggle and Contemplation, izložba grafika

Imagine izložba grafičkih radova pod nazivom "Struggle and Contemplation" otvorena je večeras, 30. novembra na Akademiji likovnih umjetnosti.

Kustos izložbe, na kojoj su predstavljena raznolika djela savremene grafike šest umjetnica i umjetnika iz Ukrajine, Austrije i Irana, je austrijski umjetnik Josef Fürpaß.

Osim austrijskog umjetnika, sarajevskoj publici svojim radovima predstavili su se Lera Elur, Margo Sarkisova, Maryam Farhang, Katharina WindischHerwig Tollschein.

Evo šta piše u pismu Željke Cvijanović UN-u upućenom uz posredovanje ruske misije

Evo šta piše u pismu Željke Cvijanović UN-u upućenom uz posredovanje ruske misije

Direktorica Austrijskog kulturnog foruma Sarajevo Sabine Kernthaller ističe da se radi o izložbi koja je posvećena umjetničkim i tehničkim aspektima tradicionalnih i novijih tehnika grafike. Moto izložbe evocira duboko egzistencijalno područje života: banalne i složene izazove samog života, unutarnji i vanjski pogled, ritam rada i igre – banalan i životno održiv poput udisaja i izdisaja.

Izložba će biti otvorena do 14. decembra ove godine, a možete je pogledati od ponedjeljka do subote od 10.00 do 18.00 sati.

Organizator izložbe je Austrijski kulturni forum Sarajevo u sklopu Imagine Dignity Arts & Ideas inicijative koja se realizira u povodu obilježavanja 50 godina austrijske kulture u inostranstvu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije