Poziv na izložbu Labors of Care: Radovi tri bh. umjetnice o ulozi žena u BiH

0
Radiosarajevo.ba
Poziv na izložbu Labors of Care: Radovi tri bh. umjetnice o ulozi žena u BiH
Foto: Austrijski kulturni forum Sarajevo / Pozivnica na izložbu

Austrijski kulturni forum Sarajevo u saradnji sa Kuma International sa zadovoljstvom najavljuje izložbu Labors of Care koja će biti otvorena u Sarajevu 8. marta 2023. na Međunarodni dan žena u 19:00 sati u galeriji savremenih umjetnosti Manifesto.

Izložba prikazuje radove tri bosanskohercegovačke umjetnice koje trenutno žive u Beču: Smirne Kulenović, Sanje Lasić i Nataše Mackuljak.

Izložba istražuje zajedničku tačku presjeka u radu triju umjetnica: ulogu žena u Bosni i Hercegovini, njihov doprinos društvu i izazove s kojima su se suočavale kroz historiju.

Vučić je pokušao prevariti Zapad. Slijedi neugodan odgovor

Vučić je pokušao prevariti Zapad. Slijedi neugodan odgovor

U sklopu suradničkog umjetničko-istraživačkog projekta, umjetnice zajednički reinterpretiraju historijske i savremene feminističke narative vezane za ideje otpora, rada i brige.

Nakon izložbe slijedi besplatna radionica Redrawing the Bosnian ćilim Sanje Lasić 10. marta u galeriji savremenih umjetnosti Manifesto s početkom u 18:00 sati. Registracije za radionicu su otvorene do 08.03.2023. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije