Festival muzike sa 200 umjetnika iz BiH i regiona

Radiosarajevo.ba
Festival muzike sa 200 umjetnika iz BiH i regiona
U Stocu je nedavno održan treći po redu Festival muzike Stolac na kojem je nastupilo oko 200 muzičara iz Bosne i Hercegovine i regiona.

Program manifestacije počeo je Okruglim stolom Doprinos Gradskog orkestra Stolac u izgradnji kulture mira i svečanom sjednicom orkestra, nakon čega su u Rock clubu Stolac nastupili, u ovoj nahiji, već etablirani bend Kom-She i prvi put pred auditorijem mladi stolački bend Najzz Bojzz.

Dan kasnije dešavanja su se preselila na ulice „sunčeve avlije“ gdje su prije svečanog defilea učesnici FEMUS-a u šetnji gradom upoznati s bogatom istorijom i kulturno-historijskim znamenitostima ovog kraja.

Defile orkestara počeo je u večernjim satima i kao i uvijek, pozitivna energija koju su orkestri pronijeli kroz grad prenijela se na sve prisutne da bi kulminirala na koncertu u centru grada pred više stotina slušalaca.

Orkestri "Limena Glazba Konjuh Živinice“, „Rudarska Glazba Kakanj“, Hrvatska Limena Glazba Potomlje“ i domaćin „Gradski Orkestar i Mažoretkinje“ Stolac darovali su stočanima i njihovim gostima nesvakidašnji doživljaj koji je kvalitetom nastupa pomakao granice očekivanog i oduševio sve koji su mu imali sreće prisustvovati .

Koncert je otvorila predstavnica OSCE-a u BiH dr. Aida Premilovac (OSCE je generalni pokrovitelj FEMUS-a) a cjelokupnu organizaciju su pomogli vlada HNK-a, općina Stolac, slastičarna „Čaršija“, Coca Cola-BiH i medijski pokrovitelji Večernji list BiH i portal Radiosarajevo.ba.

Šećer na kraju je , već tradicionalno, bila zabava održana u prostorijama Gradskog orkestra u Šarića kući gdje je za učesnike i posjetioce organizirana zakuska i show Walter Acustic Orchestra iz Mostara, benda koji svojim raznovrsnim nastupom već tradicionalno isprati još jedan FEMUS u seharu sjećanja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije