ŠTO TE NEMA: Održana prva dobrotvorna aukcija umjetničkih djela u galeriji Manifesto

0
Radiosarajevo.ba
ŠTO TE NEMA: Održana prva dobrotvorna aukcija umjetničkih djela u galeriji Manifesto
Foto: N.G./Radiosarajevo.ba / Dobrotvorna aukcija u Galeriji Manifesto

U Galeriji Manifesto u Sarajevu večeras je održana dobrotvorna aukcija u organizaciji neprofitne organizacije ŠTO TE NEMA.

Ova aukcija okupila je neke od najistaknutijih umjetnika i umjetnica iz regiona, kao i mlade umjetnike i umjetnice na početku obećavajućih umjetničkih karijera.

Publika je imala priliku da pogleda i učestvuje u licitaciji 30 radova.

Firma istražila u kojim oblastima će rasti plate: Rezultati će vas šokirati

Firma istražila u kojim oblastima će rasti plate: Rezultati će vas šokirati

Benefit Art Auction ne bi bio moguć bez umjetnica i umjetnika: Adela Jušić, Adna Muslija, Adnan Suljkanović, Adnan Šopović, Alma Gačanin, Amel Bešlagić, Amina Horozić, Armin Durgut, Arnela Mahmutović, Benjamin Čengić, Bojan Stojčić, Darija Radaković, Enes Žuljević, Enrico Dagnino, Haris Gusinac, Ismar Čirkinagić, Jelena Fužinato, Jose Antonio Sanchez Manzano, Kasja Jerlagić, Kemil Bekteši, Lala Raščoć, Mehmed Mahmutović, Mila Panić, Paul Lowe, Sasha Tatić, Velma Babić, Šejla Kamerić, Ziyah Gafić koji su donirajući svoje radove podržali rast i razvoj organizacije ŠTO TE NEMA.

Sva sredstva prikupljena prodajom umjetničkih radova pružit će ključnu podršku besplatnim obrazovnim i javnim programima koje će ŠTO TE NEMA organizirati iduće godine širom Bosne i Hercegovine.

Ne propustite: ŠTO TE NEMA organizuje prvu dobrotvornu aukciju u Galeriji Manifesto u Sarajevu

Ne propustite: ŠTO TE NEMA organizuje prvu dobrotvornu aukciju u Galeriji Manifesto u Sarajevu

Organizacija ŠTO TE NEMA koristi umjetnost, obrazovanje i aktivizam kao alate individualnog i kolektivnog iscjeljenja, te izgradnju svijeta bez genocida. Nedavno osnovana neprofitna organizacija sa sjedištem u New Yorku i Sarajevu izrasla je iz 15-godišnjeg umjetničkog projekta posvećenog sjećanju na genocid u Srebrenici, a koji je od 2006. do 2020. godine putovao svijetom kao participativni nomadski spomenik.

"Danas smo svjedoci masovnih zločina protiv čovječnosti i prisilnih raseljavanja u Gazi i drugim dijelovima svijeta. Naša je dužnost da se kontinuirano borimo protiv dehumanizacije bilo koje osobe ili grupe ljudi", zaključuju iz ŠTO TE NEMA.

Dodatnu podršku u organizaciji dobrotvorne aukcije pružila je Kuma International.

Dobrotvorna aukcija u Galeriji Manifesto
Foto: N.G./Radiosarajevo.ba: Dobrotvorna aukcija u Galeriji Manifesto

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije