Spoj tradicionalnog i savremenog: Jubilarne Baščaršijske noći počinju 1. jula

1
L.S.
Spoj tradicionalnog i savremenog: Jubilarne Baščaršijske noći počinju 1. jula
N.G. /Radiosarajevo.ba / Organizatori najavili sjajan program za Baščaršijske noći

Jubilarni 25. festival "Baščaršijske noći" na radost svih građana ali i posjetioca glavnog grada BiH održat će se u tradicionalnom terminu od 1. do 31. jula u Sarajevu.

"Mogu da kažem da smo za mjesec dana uspjeli da napravimo preduslov da prevaziđemo prepreke u organizaciji Baščaršijskih noći. Na nama je da oslobodimo kulturu stege zajedno sa medijima. Kultura mora biti akcelerator i zamajac razvoja", kazao je Mirsad Ćatić, predsjednik upravnog odbora festivala Baščaršijske noći.

Ističe kako očekuju da se plan i program festivala realizuje kako je zamišljeno.

Spoj tradicionalnog i savremenog karakteristika je festivala koji iz godine u godinu počinje klasičnim koncertom, a tako će biti i ove godine.

Organizatori najavili sjajan program za Baščaršijske noći - undefined

Foto: N.G. /Radiosarajevo.ba: Mirsad Ćatić

Svečano otvorenje bit će upriličeno uz koncert Gudačkog kvarteta Sarajevske filharmonije 1. jula u 20.00 sati u BKC-u Sarajevo. Direktan prijenos putem YouTube stranice omogućit će Bosanski kulturni centar Sarajevo. 

Narednog dana 2. jula, bit će otvorenje izložbe akademskog slikara fra Petra-Perice Vididića, također u BKC-u. Izložba će se moći pogledati do 11. jula. 

U subotu, 3. jula građani će moći  u 20.00 sati poslušati Vojni orkestar OS BiH i U.S. Army Europe and Africa Band Chorus

Baščaršijske noći se vraćaju i na centralnu pozornicu preko puta Vijećnice, tu će biti koncert Bombaj štampe, Maja Sar, Zabranjeno pušenje, Ilma Karahmet, noć sevdaha sa renomiranim izvođačima...

Sarajevo će imati priliku uživati u monodrami Josipa Pejakovića, doajena bh glumišta kao i monodrami Emira Hadžihafizbegovića

Ovogodišnji 25. festival „Baščaršijske noći“ građanima Sarajeva donosi raznolikost sadržaja, a program će se održavati na lokacijama Bosanski kulturni centar, Centralna pozornica Vijećnice, Svrzina kuća, Dječija kuća, Grbavička bb, Boško Buha.

Ulaznice za sve programe mogu se preuzeti u BKC-u od 9.00 do 18.00 sati.

Također, za sve koji nisu u prilici da prisustvuju bit će omoguće Live stream na YouTube kanalu BKC-a za programe planirane 1., 3., 9., 21., 22., i 23. jula. 

Sve dodatne informacije možete saznati preko ovog kontakt broja 033/ 586 -780.

Kako izgleda program Baščaršijskih noći i šta vas sve očekuje pogledajte OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije