Smirna Kulenović: Iskustvo unutar instalacije Briana Enoa

Radiosarajevo.ba
Smirna Kulenović: Iskustvo unutar instalacije Briana Enoa

Smirna Kulenović provela je tri dana na izložbi Briana Enoa, večeras govori o svojim iskustvima

"O generativnoj umjetnosti i trodnevnom životu u muzeju“ je naziv predavanja umjetnice i historičarke umjetnosti Smirne Kulenović koje će biti održano u Historijskom muzeju BiH, u srijedu, 5.9.2018. godine, u 18.00 sati.

Art / Historijski muzej: Za kraj izložbe Briana Enoa performans Smirne Kulenović
Predavanje / Brian Eno u Historijskom muzeju BiH govorio o životu, umjetnosti i tehnologiji
Za Radiosarajevo.ba / Brian Eno: Rat u BiH bio je kraj ideje o Evropi
BiH / Brian Eno izložbom "77 Million Paintings" vraća Sarajevo na kulturne mape svijeta

Predavanje tematizira trodnevno iskustvo boravka unutar instalacije „77 Million Paintings“ Briana Enoa (77 sati) te pojašnjava najvažnije teme unutar samog djela kao uvoda u koncept generativne umjetnosti.

Fokus je na istraživanju performansa kao digitalno komuniciranog misaonog procesa kojim se ispituju psihološke granice u interakciji između evolutivnog aspekta savremene tehnologije i ljudske percepcije.

Procesualnost, kontinuitet, beskonačnost, ekstremni protok vremena i kreativna konstitucija minimalističkih pravila kojim se uspostavlja mogućnost postojanja kompleksnog i autonomnog umjetničkog sistema-organizma bit će primarni aspekti analize ne samo djela Briana Enoa, već i cijelog pravca generativne umjetnosti 21. vijeka.

Predavanje će biti okončano otvorenim razgovorom između umjetnice i publike, u kojem će publika imati priliku postaviti pitanja ili ponuditi uvid u vlastito iskustvo boravka unutar instalacije za vrijeme performansa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije