Sinan Alimanović će snimati album u New Yorku

Radiosarajevo.ba
Sinan Alimanović će snimati album u New Yorku

Bosanskohercegovački jazz muzičar Sinan Alimanović, dobio je poziv da u New York – u, zajedno sa američkim jazz autoritetima, snimi album u prestižnom studiju Tradin 8s Music. Snimanje nosača zvuka, na kojem će ritam sekciju Alimanovićevog internacionalnog banda činiti neki od najuticajnijih, savremenih predstavnika improvizovane muzike, realizirat će se u junu, 2018. godine.

U pozivnom pismu, koje je uputio direktor muzičkog studija Trading 8s Music, navedeno je da je sjajni bh umjetnik, Sinan Alimanović, u velikoj mjeri doprinijeo razvoju svjetske jazz scene, te ga iz tog razloga i pozivaju da snimi album sa američkim kolegama, velikanima jazza. 

 Sinan Alimanović je višestruko nagrađivani bh jazz ambasador koji, u kontinuitetu, promoviše bh jazz scenu kroz saradnje sa najrelevantnijim imenima iz svijeta jazz – a, među kojima su neki i višestruki dobitnici prestižne nagrade Grammy. Samo neki od muzičara sa kojima Alimanović bilježi saradnje su: Randy Brecker, Harvie S, Duško Gojković, Ladislav Fidri, Alex Blake, Bobby Sanabria, Barbara Hendricks, Petar Ugrin, Jim Mullen, Gianni Basso, Aladár Pege, Václav Zahradnik i mnogi drugi… 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije