Čak sedam koncerata u februaru u organizaciji Muzičke akademije Sarajevo

Radiosarajevo.ba
Čak sedam koncerata u februaru u organizaciji Muzičke akademije Sarajevo

Koncertna sezona Muzičke akademije Univerziteta u Sarajevu u mjesecu februaru 2018. godine priređuje sedam sadržajnih muzičkih događaja, koji imaju za cilj sarajevskoj javnosti ponuditi kvalitetan muzički program.

Tako je prva sedmica mjeseca februara rezervisana za Koncert studenata Odsjeka za kompoziciju Muzičke akademije Univerziteta u Sarajevu. Na koncertu koji će se održati u Sali Srednje muzičke škole Sarajevo, 7. februara u 19.00 sati, izvest će se djela studenata kompozicije iz klasa profesora Ališera Sijarića, Asima Horozića i Dine Rešidbegovića.

Jednako inspirativna su i dva koncerta iz poznatog ciklusa Students on Stage, na kojima će se odabranim programom predstaviti talentovani studenti različitih Odsjeka, interpretirajući djela iz područja kamernog, ali i solističkog muziciranja. Prvi od njih je planiran za 14. februar u Sali Srednje Muzičke škole Sarajevo u 14.00 sati, dok je drugi planiran za 19. februar u novoj Sali Muzičke akademije Univerziteta u Sarajevu (ul. Avdage Šahinagića br. 14) s počekom u 19.00 sati.

U okviru ciklusa Guests on Stage, na koncertu 14. februara u 19.30 sati nastupit će i afirmisani umjetnički dvojac,  Vladimir Blagojević (harmonika) i Matias Arter (oboa/engleski rog/lupofon).

Koncert ansambla Etnoakademik rezervisan za 21. februar u 19.30 sati.

Posebnu pažnju je potrebno skrenuti i na dva koncerta pripremljena za sam kraj mjeseca, 28. februara. Prvi od koncerata održat će se u Sali Srednje muzičke škole Sarajevo, u 19.30 sati, na kojem će za sarajevsku publiku po prvi put zasvirati slavni pijanista Stijn De Cock, dok je drugi planiran u Sali Bošnjačkog instituta – Fondacija Adila Zulfikarpašića također s početkom u 19.30 sati, kada će na koncertnom podijumu svoje umjetničko umijeće iskazati afirmirane umjetnice violinistica i profesorica na Muzičkoj akademiji Univerziteta u Sarajevu Emina Smolović i pijanistica Milica Lawrence.

Iz Muzičke akademije poručuju da je ulaz na sve koncerte besplatan! 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije