Prošetajte sa Šerbedžijom Malim Brijunima: Mjesto kazališne čarolije

Radiosarajevo.ba
Prošetajte sa Šerbedžijom Malim Brijunima: Mjesto kazališne čarolije
PrtScr / Rade Šerbedžija

Rade Šerbedžija je početkom karantene otvorio službeni Facebook profil na kojem je dijelo svoja omiljena djela, priče i događaje iz ispunjenog života ovog velikog umjetnika.

"Dragi prijatelji, evo obećanog javljanja kojim zaokružujemo ovu prvu etapu našeg druženja. Mnogi od vas mi pišu da im je ovo bila duhovna terapija...bila je i meni. Jer nema umjetnosti bez interakcije", napisao je u najnovijoj objavi Šerbedžija.

Sjetio se Šerbedžija kultne predstave Kazališta Ulysses s Brijuna "Kralja Leara" William Shakespeara, u kojoj on igra glavnu ulogu. 

"Počeli smo sa pripremama za 20. sezonu našeg Ulysses teatra. Zbog ove izvanredne situacije naše originalne planove smo morali ozbiljno reducirati tako da nećemo moći igrati Kralja Leara i predstave sa velikim brojem izvođača...Ali ko zna ...Stvari sa ovim virusom u Hrvatskoj idu nabolje...Možda ipak odigramo i Leara na kraju ljeta...

Večeras vam želim odškrinuti malo vrata te naše kazališne čarolije na Malim Brijunima .....

Ostajte mi za sada zdravo i veselo i ne dajte se", napisao je Šerbedžija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije