Sarajevska filharmonija snima himnu BiH: Premijera spota na Dan nezavisnosti

2
Radiosarajevo.ba
Sarajevska filharmonija snima himnu BiH: Premijera spota na Dan nezavisnosti
Foto: Ustupljena fotografija / Snimanje himne BiH, članovi orkstera Sarajevske filharmonije

Sarajevska filharmonija snima himnu Bosne i Hercegovine, a ovo će ujedno biti i prvi studijski snimak himne naše zemlje u izvedbi jednog bosanskohercegovačkog  simfonijskog orkestra.

Članove orkestra Sarajevske filharmonije zatekli smo u studiju Hayat produkcije, a povodom audio snimanja bh. himne što je ujedno i prvi put da ovaj orkestar, nakon velikog broja scenskog izvođenja naše himne, radi na realizaciji studijskog tonskog zapisa.

Dosadašnji zvanični snimak himne djelo je inostranog orkestra tako da će ovo ujedno biti i prvi studijski snimak himne naše zemlje u izvedbi jednog bosanskohercegovačkog  simfonijskog orkestra.

"Budi hrabar, budi zdrav": Počela kampanja za besplatno PSA testiranje širom FBiH

"Budi hrabar, budi zdrav": Počela kampanja za besplatno PSA testiranje širom FBiH

Pored studijskog snimanja u pripremi je i video spot koji će premijerno biti predstavljen 01. marta 2024. godine kao poseban poklon svim građankama i građanima za Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Sarajevska filharmonija planira uskoro održati vanrednu press konferenciju gdje će saopštiti dešavanja u nastavku sezone, ali i najaviti još jedan poseban spektakl koji će opet naše Sarajevo, ali i cijelu BiH postaviti u sami vrh svjetske kulturne scene.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije