Sarajevska filharmonija očarala najmlađe: Maestralna izvedba 'Peća i vuk' Sergeja Prokofjeva

1
Radiosarajevo.ba
Sarajevska filharmonija očarala najmlađe: Maestralna izvedba 'Peća i vuk' Sergeja Prokofjeva
Foto: Općina Centar / Sarajevska filharmonija održala koncert za najmlađu publiku

Sarajevska filharmonija jučer je sa dva koncerta za najmlađe otvorila ovogodišnju sezonu izvedbom simfonijske bajke Sergeja Prokofjeva Peća i vuk.

Koncerti su održani pod pokroviteljstvom Općine Centar, a ulaz za posjetitelje je bio besplatan.

Koncert je okupio veliki broj mališana i njihovih roditelja koji su uživali u maestralnoj izvedbi članova Sarajevske filharmovnije.

Lijepi prizori delfina u Dubrovniku

Lijepi prizori delfina u Dubrovniku

Prokofjev je ovu simfonijsku bajku napravio davne 1936. godine sa željom da nauči mlade slušaoce kako da slušaju muziku orkestra i shvate njen sadržaj i da na ovaj način unaprijedi muzički ukus djece najmlađeg uzrasta.

Osim članova filharmonije koji su bili zaduženi za muzički dio bajke, program je vodio naš poznati glumac Mario Drmač zajedno sa dirigenticom Samrom Gulamović koji su proveli mališane kroz čudesni svijet klasične muzike Sergeja Prokofjeva.

Simfonijska bajka Peća i vuk je zanimljiva i duhovita priča o hrabrom dječaku Peći koji uz pomoć životinja i lovaca pokuša uhvatiti zločestog vuka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije