Još jedna magična noć u Sarajevu: Studenti Muzičke akademije nastupili u Galeriji BKC-a

0
Radiosarajevo.ba
Još jedna magična noć u Sarajevu: Studenti Muzičke akademije nastupili u Galeriji BKC-a
Foto: N.G / Radiosarajevo.ba / Koncert studenata Muzičke akademije

Januarski repertoar Koncertne sezone MAS zaokružen je koncertom studenata koji je održan 24. januara 2024. godine u Galeriji Bosanskog kulturnog centra KS.

Raznolik program otvorila je violončelistica Kanita Mekić (klasa: red. prof. dr. Belma Alić) koja je s pijanisticom i redovnom profesoricom MAS mr. Majom Ačkar-Zlatarević izvela stav Andante-Allegro vivace iz Sonate za violončelo i klavir u C duru op. 102, br. 1 Ludwiga van Beethovena, nakon čega su se uz klavirsku pratnju višeg umj. sar. dr. Milana Lucića predstavile sopranistice i studentice Odsjeka za solo pjevanje. Idna Muminović (klasa: red. prof. mr. Adema Pljevljak-Krehić) izvela je Eccomi in lieta vesta...Oh! Quante volte, oh quante, ariju Giuliette iz opere I Capuleti e i Montecchi Vincenza Bellinija, dok je Jovana Pavlović (klasa: van. prof. Vedrana Šimić) interpretirala Sì, mi chiamano Mimì, ariju Mimì iz opere La Bohème Giacomo Puccinija. Stavove Vivace ma non troppo - Adagio espressivo i Prestissimo iz Beethovenove Sonate br. 30 u E duru, op. 109 svirala je Iva Lazić (klasa: red. prof. mr. Dragan Opančić i viši ass. mr. Zlatan Božuta).

U drugom dijelu trubač Anđelo Poljak (klasa: doc. mr. Admir Vračo) i umj. sar. Amile Čengić interpretirali su Koncert za trubu i orkestar u As duru Alexandera Arutiuniana, nakon čega je nastupio akordeonist Ivor Javor-Korjenić (klasa: red. prof. dr. Belma Šarančić i ass. mr. Azmir Halilović) koji je svirao djelo Water Spirit Staffana Mossenmarka.

Sarajevo: Prikazan dokumentarac 'Planeta Sarajevo', evo gdje ga i vi možete pogledati

Sarajevo: Prikazan dokumentarac 'Planeta Sarajevo', evo gdje ga i vi možete pogledati

Na repertoaru se našla i Sonatina za flautu i klavir Henrija Dutilleuxa koju je izvela flautistica Merima Hubjer (Klasa: red. prof. mr. Sakib Lačević i viša ass. dr. Mirna Mlikota-Dizdarević), te Sonatina za trombon i klavir Kazimierza Serockog u interpretaciji tromboniste Farisa Lačevića (klasa: red. prof. mr. Aleksandar Benčić). U izvedbi ova dva djela učestvovala je i viša umj. sar. mr. Lejla Klepo-Hadžić (klavir).

U završnici koncerta kompozitor Moamer Balihodžić (klasa: red. prof. dr. Dino Rešidbegović) izveo je svoju kompoziciju Electro Harmonica za usnu harmoniku sa procesorima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije