Sedma umjetnost / Sarajevo Film Festival: Večeras dodjela nagrada

20. 08. 2020. u 09:57:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Nagrade 26. Sarajevo Film Festivala bit će dodijeljene večeras, a publika će ceremoniju dodjele nagrada moći pratiti na festivalskoj online platformi ondemand.sff.ba i programu BHRT-a, s početkom u 20:10 sati.

Prestižnom nagradom Srce Sarajeva bit će okrunjeni filmovi iz Takmičarskog programa - igrani film, Takmičarskog programa - dokumentarni film, Takmičarskog programa - kratki film i Takmičarskog programa - studentski film.

Ovogodišnji Takmičarski program - igrani film predstavio je osam filmova, od toga četiri svjetske, jednu europsku i tri regionalne premijere.

U selekciji Takmičarski program - dokumentarni film publika je mogla pogledati 16 filmova, od toga osam svjetskih, po jednu međunarodnu i europsku, četiri regionalne i jednu bh. premijeru.

Takmičarski program - kratki film gledaocima je ponudio deset filmova, od toga sedam svjetskih, jednu međunarodnu i pet regionalnih premijera.

Selekcija Takmičarski program - studentski film sastoji se od 15 filmova, od čega su 10 svjetskih, tri međunarodne i dvije regionalne premijere.

Osim Srca Sarajeva za najbolje filmove u takmičarskim programima, bit će dodijeljeno i Srce Sarajeva za najboljeg reditelja/rediteljicu, Srce Sarajeva za najboljeg glumca i glumicu, te CineLink nagrade.

Partnerske nagrade bit će dodijeljene danas u 12 sati, a festivalska publika moći će pratiti dodjelu uživo preko Zoom platforme.

U okviru ovogodišnje ceremonije dodjele nagrada bit će proglašena i dobitnica nagrade Audentia za najbolju rediteljicu, za koju konkurira 12 dugometražnih filmova iz programa 26. Sarajevo Film Festivala.

Audentia će biti dodijeljena peti put, a Sarajevo Film Festival ima čast da ove godine bude njen domaćin, saopćeno je iz SFF-a.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA