Jazz koncert / Roberto Gatto PerfecTrio nastupa u Sarajevu

09. 11. 2016. u 22:22:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

 Ambasada Italije i “Parco della Musica Records” predstavljaju Starship for Lovers, novi album Roberto Gatto PerfecTrija.  

Renomirani bubnjar Roberto Gatto, jedan od najreprezentativnijih italijanskih jazz umjetnika, zajedno sa dva talentirana muzičara Alfonsom Santimoneom, kreativnim i izražajnim pijanistom i Pierpaolom Ranierijem, briljantnim basistom, prateći najnovije trendove, snimili su album sa originalnim improviziranim kompozicijama i tri obrade jazz klasika (Mancini, Barroso, Monk).

Sa osvrtom na tradiciju, PerfecTriovo eksperimentaliziranje i potraga za novim zvukovima vode publiku na putovanje u svijet elektronske muzike i improvizacije, stvarajući višeslojni performans. Energični rifovi se smjenjuju sa momentima visokog lirizma i progresivnog zvuka. Kombinacija analognog sinta, Fender Rhodes klavira, petlje i žive elektronike, u izvedbi svih članova trija, karakteristika je njihovog zvuka. Roberto Gatto je ovu grupu nazvao “perfektnim triom” kako bi naznačio da je formacija, u kojoj aktualno nastupa, ta u kojoj se osjeća najbolje i koja mu dozvoljava da stvara muziku u apsolutnoj slobodi.

Njihov sarajevski koncert je na programu u četvrtak , 10. novembra u Ateljeu Figure, s početkom u 20,00 sati. 

Poslušajte ih: 

NEMA KOMENTARA