Ranjeni golub iznad sarajevskih bara: Sutra promocija knjige Gorana Vrhunca

0
Radiosarajevo.ba
Ranjeni golub iznad sarajevskih bara: Sutra promocija knjige Gorana Vrhunca
Foto: BKC / Knjiga poezije

U Bosanskom kulturnom centru (BKC) Kantona Sarajevo sutra će biti upriličena multimedijalna promocija druge knjige poezije sarajevskog pjesnika Gorana Vrhunca, objavljene 2020. godine pod nazivom Ranjeni golub iznad sarajevskih bara.

Promocija počinje u 19 sati.

Goran Vrhunc rođen je u Sarajevu 29. novembra 1982. godine.

Diplomirao je na Odsjeku za komparativnu književnost i bibliotekarstvo Filozofskog fakulteta u Sarajevu. Objavljivao je u regionalnim i inostranim publikacijama.

Prvu zbirku poezije "Opstojnost" objavio je 2016. godine. Obje knjige objavljene su u izdanju Udruženja umjetnika "Planet poezija" iz Sarajeva.

"U ovoj, drugoj po redu knjizi poezije Vrhunc je višestruko moćniji nego u Opstojnosti, kako je naslovljena njegova prva knjiga, kojom je, uzgred rečeno, snažno iskoračio na sarajevsku pjesničku scenu, i ne samo sarajevsku.

To da je moćnija ne treba promatrati kao puki dojam nego, i prije svega, kroz činjenicu da je stilski dotjeranija, tematski gotovo unikatna (makar u ambijentu na koji se dominantno poziva), da je književno, odnosno estetski otišla dalje, te da u odnosu na ovdašnje prilike otvara nova poglavlja za laičku i stručnu raspravu na temu poezije kao ogledala naše stvarnosti i kao nesporne mjerne jedinice za tu stvarnost", napisao je u recenziji Rasim Zlatan Pršte, pjesnik i aforističar.

Na promociji, koja će biti realizirana po ideji Sanele Nuhanović, osim samog autora, učestvovaće i gosti: Dijana Beljan, Nejla Bihorac, Mirza Okić, Ahmed Burić i Enes Ibričević.

U okviru promocije premijerno će biti prikazan i kratki poetski film "Njegovom", snimljen prema motivima istoimene pjesme iz knjige.

Iz BKC-a su podsjetili publiku na pridržavanje epidemioloških mjera.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije