Ramazanski koncert Sarajevske filharmonje uz umjetnice iz Turske

Radiosarajevo.ba
Ramazanski koncert Sarajevske filharmonje uz umjetnice iz Turske
Arhiv / Munir Mešanović

U susret mjesecu ramazanu Sarajevska filharmonija tradicionalno pripređuje Ramazanski koncert kojim filharmoničari najavljuju dolazak ovog posebnog mjeseca.

Ovogodišnji koncert će se održati u ponedjeljak, 14. maja 2018. godine u Narodnom pozorištu Sarajevo sa početkom u 20 sati. Sarajevskoj publici će se prvi put predstaviti atraktivni Nemeth Quartet iz Turske izvedbom Koncerta za kvartet i orkestar turskog kompozitora i već poznatog gosta Sarajevske filharmonije, Oğuzhana Balcıja.

Na programu će biti izvedena i djela G. Bizeta, A. Jažića, Đ. Jusića, te kolaž Svjetlo koji je za ovu priliku komponovao Munir Mešanović, maesto pod čijom dirigentskom palicom će nastupiti orkestar Sarjaevske filharmonije na ovogodišnjem Ramazanskom koncertu.

Ulaznice su u prodaji na blagajni Narodnog pozorišta Sartajevo u redovnim radnim terminima, saopćeno je iz Filharmonije.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije