Radionice za mlade violončeliste i koncert ansambla Cellissimo

0
Radiosarajevo.ba
Radionice za mlade violončeliste i koncert ansambla Cellissimo
FOTO: Pixabay / Violončelo

Mladi instrumentalisti na violončelu, imat će priliku usavršiti svoju umjetnost na radionicama koje su organizovane na Muzičkoj akademiji u Sarajevu. 

Organizatori su Udruženje za razvoj muzičke umjetnosti i pedagogije “Strings Attached Sinfonietta” u saradnji s Centrom za muzičku edukaciju Muzičke akademije Sarajevo, a radionice su namijenjene uzrastu osnovne i srednje škole.

Na radionici će učestvovati violončelistice i violončelisti iz Glazbene škole “Ivana Pl Zajca” iz Mostara, Osnovne muzičke škole “Mladen Pozajić” iz Sarajevo, Osnovne muzičke škola Ilidža, Srednje muzičke škole Sarajevo i Srednje muzičke škole Zenica, koje će predstaviti profesorice Anela Dervišević, Diana Božuta, Dijana Pelidija i Emina Ćatović.

Norveški meteorolozi najavljuju radikalnu promjenu vremena u BiH: Od +18 do minusa za nekoliko dana

Norveški meteorolozi najavljuju radikalnu promjenu vremena u BiH: Od +18 do minusa za nekoliko dana

Radionica će se završiti koncertom mladih violončelista koji će se publici predstaviti kao solisti, ali i kao članovi ansambla violončela “Cellissimo”. Podršku će pružiti i gudački kvartet “SA Sinfonietta” koji će na završnom koncertu svirati s učenicima.

Koncert pod nazivom “Cellissimo” će se održati u utorak, 21. marta 2023. godine u 19h u sali “Cvjetko Rihtman”, ul. Josipa Stadlera 1, Sarajevo. 

Najava projekta SA Simfonietta
Oficijelni vizual: Najava projekta SA Simfonietta

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije