Prvih deset kupaca ulaznica za 'Sarajevo Film Festival' će biti nagrađeni

Radiosarajevo.ba
Prvih deset kupaca ulaznica za 'Sarajevo Film Festival' će biti nagrađeni
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / 25. Sarajevo Film Festival

Sutra, 9. august u 10 sati s radom počinje Glavni Box Office za prodaju ulaznica 25. Sarajevo Film Festivala.

Glavni Box Office nalazi se u Bosanskom kulturnom Centru.

I ove godine Sarajevo Film Festival nagrađuje svoju publiku: prvih 10 kupaca na poklon će dobiti po 10 ulaznica gratis kao i plakat ovogodišnjeg Festivala koji se održava pod motom Sarajevo mon amour (Sarajevo ljubavi moja). 

Radno vrijeme Box Officea: 9. i 10. augusta od 10 do 19 sati, 11. i 12. augusta od 12 do 16 sati, od 13. do 15. augusta od 10 do 19 sati, a za vrijeme Festivala, od 16. do 23. augusta, od 8.30 do 22 sata.  Ulaznice je moguće kupiti i online putem.

Finaliziraju se i posljednje pripreme festivalskih lokacija. Danas je u Ljetnom kinu Raiffeisen podignuto najveće kino platno u regiji. Gledanje filmova iz programa Open Air, pod vedrim nebom, gdje se svake festivalske večeri okupi više od tri hiljade filmskih zaljubljenika, poseban je doživljaj.

Open Air - undefined

Foto: SFF: Open Air

Program Open Air na najatraktivnoj festivalskoj lokaciji ove godine, uz film otvaranja, donosi sedam nagrađivanih ostvarenja: prvu noć će biti prikazan film SIN bosanskohercegovačke redateljice Ines Tanović (16. augusta), koji će u Takmičarskom program – igrani film zabilježiti svjetsku premijeru.

Danas je direktor Sarajevo Film Festivala Mirsad Purivatra obišao festivalske lokacije i sa načelnikom Općine Centar Nedžadom Ajnadžićem.

"Sarajevo Film Festival je susret civilizacija i kultura. To je brend Bosne i Hercegovine i regije. Svi moji saradnici će biti u funkciji Sarajevo Film Festivala – želimo imati pruženu ruku i otvoreno srce za sve što treba u pomoći u realizaciji Festivala. Jako smo zadovoljni da smo bili sudionici podrške stvaranju boljih uslova rada Sarajevo Film Festivala, naravno, uvijek može više. U Sarajevo Film Festival treba ulagati kako država, tako Federacija, kanton i svi nivoi. Mi stojimo na raspolaganju i već iduće godine ćemo napraviti konkretne korake da poboljšamo ono na čemu možemo raditi", izjavio je Ajnadžić, najavljujući i drugačiji, bolji izgled oko Narodnog pozorišta.

Delegacija Općine Centar Sarajevo - undefined

Foto: SFF: Nedžad Ajnadžić i Mirsad Purivatra

Direktor Sarajevo Film Festivala je zadovoljan dosadašnjom dugogodišnjom uspješnom suradnjom s Općinom Centar.

"Raduje nas da svake godine imamo konkretne pomake u boljoj suradnji i vjerujem da lokalna zajednica ne samo doprinosi, nego I uživa u tome da Festival donosi jednu novu vrijednost i na taj način poboljšavamo i život lokalne zajendice i doprinosimo kulturnim dešavanjima u cijeloj regiji", izjavio je Purivatra.

Ajnadžć je najavio i uličnu paradu s oko 300 umjetnika na dan otvaranja Sarajevo Film Festivala 16. augusta, s mažoretkinjima, bendovima i brojnim drugim sadržajima.

25. Sarajevo Film Festival održava se od 16. do 23. augusta pod pokroviteljstvom UNESCO-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije