Prva faza United We Stream Balkan završava večeras

0
Radiosarajevo.ba
Prva faza United We Stream Balkan završava večeras

'United We Stream Balkan' počeo je sa emitovanjem u petak 8.1.2021., a večeras će imati svoje posljednje izdanje prve faze.

United We Stream nije samo live-stream platforma - to je projekt u kojem se paralelno sa emitovanjem programa prikupljaju sredstva za razvoj i podršku muzičkoj industriji, noćnoj ekonomiji i simbioznim kulturnim organizacijama u Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Hrvatskoj, Sloveniji i Srbiji.

U prvoj fazi UWS Balkan donio je 67+ muzičkih nastupa. To znači da više od 100 umjetnika, sa 75 sati jedinstvenog programa, strimovanog s više od 85 cross-post partnera, globalno emitovanog u 127 zemalja. 300.000+ ljudi  je  uživalo gledajući svakog petka balkanske zemlje ujedinjene u jednom cilju - da predstave i promovišu svoje muzičko naslijeđe i predstave svoje aktuelne muzičke protagoniste.

To je rezultiralo mnogim pitanjima i idejama o udruživanju snaga i realizaciji stvarnih događaja, a to je nešto u čemu ćemo vise govoriti i rado uživati u budućnosti - kaže Mersel Bujak, regionalni koordinator UWS-a za Balkan.

uws_balkan_andrej_jelic.jpg - undefined


Ovog petka UWS Balkan zatvara program faze 01, a za sljedeću sedmicu predstavlja vam MixmagAdria x UWS Balkan Selected Sessions u saradnji sa najrelevantnijim regionalnim medijima noćne kulture prikazaćemo neke od najboljih umetnika koji su nastupili tokom 15 sesija.

Sedmog maja završno zatvaranje dogodit će se u Kino Meeting Pointu s kratkim filmom o cijelom projektu i gdje ćemo predstaviti planove za sljedeći korak.

Zahvaljujemo Goethe Institutu, svim klupskim prostorima, festivalima, nevladinim organizacijama, medijskim partnerima, etiketama, ekipama, produkcijskim kompanijama, prijateljima i navijačima, ali najviše umetnicima koji su kreairali prvi put 75-satni balkanski showcase aktuelnog zvuka noćne kulture - dodaje Mersel.

Večeras u nastupaju:

19.00 Life4Funk / Croatia
20.05 Dojaja / Slovenia
21.10 Dino Ganić / Montenegro
22.15 SAUD / Serbia
23.20 Andrej Jelić / Bosnia and Herzegovina

Pridružite se od 19 sati na live stream Youtube linku:
shorturl.at/mruzQ

Ili pratite putem United We Stream Facebook-a:
https://www.facebook.com/unitedwestream.see

Projekat možete podržati putem crowdfunding kampanje:
https://bit.ly/3gxQR0t


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije