Premijera 2.0 / Večeras novi regionalni online party - United We Stream Balkan

15. 01. 2021. u 17:07:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 39

Prilika za druženje i online partijanje za sve ljubitelje elektronske muzike u regiji - United We Stream Balkan počeo je prošli petak, a večeras slijedi nastavak.   

Linkove za pristup online partiju potražite na dnu ovog članka, a bit će aktivni od 19:00.  

United We Stream nije samo live-stream platforma - to je projekt u kojem se paralelno sa emitovanjem programa prikupljaju sredstva za razvoj i podršku muzičkoj industriji, noćnoj ekonomiji i simbioznim kulturnim organizacijama u Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Hrvatskoj, Sloveniji i Srbiji.

'United We Stream Balkan' emituje se svaki petak do polovine aprila, a stream možete pratiti od 19:00h-00:00h putem UWS web stranice, Facebooka i Youtube profila.

Noć započinjemo u Crnoj Gori u kojoj ćete imati priliku uživati u jednom od najpoznatijih i najposjećenijih lokala iz davnih 1980-ih - restoranu Ribnica, koji je od 2020. godine pretvoren u mjesto za afirmaciju kulture i umjetnosti. Njegovo postojanje je aktivno doprinjelo kulturnom napretku Podgorice i Crne Gore kroz radio, klub, festival, te individualni rad. Sada već uveliko poznato ime u svijetu elektronske muzike, DJ AudioStorm, će preuzeti DJ pult i pokloniti nam 1h kvalitetnog zvuka. Njegova vještina i talenat u polju produkcije i DJ-inga su ga smjestili u samo središte evropske muzičke scene.

Put nas vodi ka beogradskom DIMU - music/art hubu gdje će nastupiti trio Vizelj, kojeg najbolje opisuju atributi poput bijesan, napet i električan. Zamišljen poput umjetničkog huba koji je ujedno i bar, Dim je mjesto u kojem se u nešto intimnijoj atmosferi okuplja umjetnička leftfield scena, sintetički prostor u kojem se odigravaju galerijski, pozorišni i klupski događaji, kao i igre na sreću sa dreg kraljicama.

Iz sarajevskog naselja Alipašino Polje, techno-predgrađa, domu mnogih DJ-eva i pristalica klupskog zvuka, naselju koje većina umjetnika, muzičara i režisera i dan danas posjećuje kako bi njihov rad dobio underground kredibilitet, realizovat će se prvi UWS stream iz BiH. Kompletan koncept je zamišljen kao tribute nekadašnjem noćnom kluba Stella i njegovom rezidentu, jednom od najmlađih sarajevskih DJ-eva tog perioda - DJ Vanji S-Cream-u.  

Nastup će izvesti Boris Boras umjetničkog imena Borgie, koji će sa 15. sprata Hotela Ibis poslati svoju jednosatnu Dark-Disco video-razglednicu u svijet sa kompletnim setom vlastite autorske muzike. Boris je producent, DJ, vlasnik i osnivač labela Adriatiko / Psihometron, koji je u protekloj godini nastavio vrlo aktivno da stvara muziku uz nekoliko vinylnih izdanja, što je bio zapravo i jedan od glavnih razloga da Klabika baš odabere njega za prvi nastup.

borgie(1).jpg - undefined

Nina Hudej i Nina Bell, poznate po svom elektronskom projektu Warrego Valles, zatvoriće prvu USWB noć streama iz ljubljanskog unikatnog alterntivnog kulturnog centra Metelkova, gdje njiževnost, teatar, izložbe i zanimljiva predavanja harmonično koegzistiraju. Nina I Nina su producentice i DJ-ice čiji rad, prožet aktivističkim entuzijazmom, uveliko učestvuje u kreiranju današnje slovenske klupske scene. Uz njihovu jedinstvenu i nesvakidašnju kombinaciju zvukova i različitih stilova, melodično isprepletenih eksperimentalnim igrama plešemo zajedno sa muralima i grafitima Metelkove.

UWS_Balkan_Warrego_Walles.jpg - undefined


Svi eventi će biti besplatni, ali donacije će biti moguće putem PayPal-a. Novac prikupljen od streamova ravnomjerno će biti raspoređen po regijama u kojima će USWB timovi predložiti kojem najboljem i najzanimljivijem predstojećem muzičkom poslovnom modelu, ideji ili inovaciji trebaju ići ti fondovi. Sve će biti javno objavljeno na našim stranicama.

Uključite od 19:00 pa sve do 00:00, večeras i  svakog petka u istom terminu na sljedeće linkove:

United We Stream Balkan Facebook:
https://www.facebook.com/unitedwestream.balkan

Unite We Stream Balkan Youtube
https://www.youtube.com/channel/UCp5qQL_goKgBG3d6xZIOOKg

Link za donacije:
PayPal donate link 


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA