Proslavite Dan muzike u Narodnom pozorištu Sarajevo

Radiosarajevo.ba
Proslavite Dan muzike u Narodnom pozorištu Sarajevo
Narodno pozorište Sarajevo / Plakat za "Glas i ples"

U subotu, 20. juna u 19:30 sati, u povodu obilježavanja Svjetskog dana muzike, na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo bit će održan koncert "Glas i ples" u izvedbi članova Opere i Baleta NPS.

Na programu su solo pjesme za glas i klavir, domaćih kompozitora Asima Horozića, Ranka Rihtmana, Đele Jusića, Darija Vučića, Tonija Toplana, Petra Konjovića, Marka Tajčevića i Milana Prebande.

Balet NPS izvest će najljepše numere iz bosanskohercegovačke opere „Hasanaginica“ i baleta "Omer i Merima" i "Katarina, bosanska kraljica". Ovom prilikom publika će prisustvovati i praizvedbi baletnog divertismana "Buđenje", mladog i talentiranog kompozitora i člana Opere NPS Tonija Toplana, u koreografiji i režiji Belme Čečo-Bakrač i izvedbi ansambla Baleta.

Kako je navedeno, uz poštivanje mjera propisanih od strane Federalnog štaba civilne zaštite, broj posjetilaca koji će moći prisustvovati programima NPS će biti ograničen. Podsjećaju publiku i na obavezno nošenje zaštitnih maski za lice.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije