Mostar / Promovisana knjiga “Srebrenica, zaboraviti ne smijem, halaliti neću”

19. 09. 2021. u 12:46:00 AA

Shares: 0

U Velikoj sali Kulturnog centra Mostar Sjever na Potocima sinoć je održana promocija knjige Srebrenica, zaboraviti ne smijem, halaliti neću, autora Hasana Hasanovića.

Radi se o premijernoj promociji ove knjige na području Grada Mostara, a u njoj su opisane golgote i stradanja Bošnjaka tokom genocida u Srebrenici i Podrinju.

Autor Hasanović jedan je od preživjelih svjedoka genocida, a tijelo svog rahmetli brata, nosio je čak 27 kilometara do slobodne teritorije.

Promotor profesor Nermin Mujkanović naglasio je važnost izučavanja ove tematike s naučno-historijskog aspekta, s naglaskom na mlađe generacije, koje imaju obavezu dolaziti na ovakve skupove kako im se ne bi ponovilo ono što se desilo njihovim precima.

Zahvaljujemo sugrađanima koji su izdvojili svoje vrijeme i prisustvovali ovom značajnom skupu i promociji knjige, u sklopu projekta “Kultura sjećanja”, kojeg u kontinuitetu realizira naša Javna ustanova Kulturni centar Mostar Sjever, na mjesečnom nivou s ciljem pamćenja i podsjećanja na genocid, saopćeno je iz JU Kulturni centar Mostar Sjever.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (8)