Promocija knjige "Geografija nestanka" dr. Emira Suljagića u Travniku

3
Radiosarajevo.ba
Promocija knjige "Geografija nestanka" dr. Emira Suljagića u Travniku
Radiosarajevo.ba / Suljagić promovira knjigu u Travniku

U Javnoj ustanovi “Gradska biblioteka” u Travniku, u ponedjeljak, 1. augusta, bit će održana promocija knjige Geografija nestanka dr. Emira Suljagića, direktora Memorijalnog centra Srebrenica – Potočari.

O Suljagićevoj knjizi govorit će Kenan Efendić, urednik u Izdavačkoj kući "Vrijeme" iz Zenice, koja je objavila ovo djelo. Moderatorica promocije bit će Amela Bajrić.

Inače, Geografija nestanka fascinantna je mješavina različitih žanrova: memoaristike, svjedočenja, pripovjedne proze, esejistike, sociološke i političke studije…

Ovo spajanje različitih modusa autoru polazi za rukom zbog toga što je on iskusan novinar, pisac, akademski radnik i neko ko se cijeli život, na različite načine i u različitim modusima, posvetio proučavanju mogućnosti i razmjera ljudskog zla, pa se u ovom rukopisu objedinjuju sva njegova dosadašnja iskustva.

Geografija nestanka djelo je kakvih nema puno u našoj kulturi i koje se u svojoj plodnoj hibridnosti, gotovo prirodnom povezivanju subjektivnog i objektivnog, približava, do krajnjih granica, razumijevanju epohe koju smo proživjeli i koju i danas živimo kao trenutnu bosanskohercegovačku stvarnost.

Pretpostavke te stvarnosti, put do nje, opisane su u ovom rukopisu na taj način da je ne shvaćamo samo intelektualno, vanjskom racionalizacijom, nego i iznutra, dakle onako kako je Goethe shvatao razumijevanje u svojoj punini.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije