Promocija knjige "Ekskurzija": Napeto putovanje na kojem ćete iskusiti avanturu

Radiosarajevo.ba
Promocija knjige "Ekskurzija": Napeto putovanje na kojem ćete iskusiti avanturu
Foto: Promo / Prva knjiga proznog serijala pod nazivom „Ekskurzija“

U kultnom sarajevskom središtu alternativne kulture, Kinu Bosna, dana 6. juna 2019. godine u 20 sati će biti održana promocija prve knjige proznog serijala pod nazivom „Ekskurzija“, a autor ovog djela je Robert Budimir, 26-godišnjak iz Sarajeva.

Prema njegovim riječima, roman „Ekskurzija“ je misaona avantura u koju se upustio prije 10 godina, uz koju je rastao i sazrijevao i koja je rasla i sazrijevala skupa s njim.

Roman prati grupu maturanata sarajevske gimnazije koji polaze na maturalno putovanje koje se iznenada pretvara u niz događaja i zapleta koji ce ih zauvijek promijeniti.

Autor tvrdi da je roman pisao nastojeći napisati knjigu kakvu bi sam volio pročitati te da knjiga obiluje dinamičnom radnjom prožetom interakcijom među brojnim likovima.

Suštinski, roman se bavi univerzalnim problemom čovječanstva koji će se čitateljima postupno razotkrivati kroz svijest glavnih protagonista romana, a namijenjen je čitateljima iznad 16 godina starosti.

Na kraju, autor poziva sve koji žele pročitati nesto novo i osvježavajuće na domaćoj književnoj sceni, da dođu na promociju te započnu neizvjesno i napeto putovanje na kojem će iskusiti prosvjetljujuću avanturu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije