Preminuo legendarni glumac iz serija Otpisani i Bolji život

Radiosarajevo.ba
Preminuo legendarni glumac iz serija Otpisani i Bolji život
Printscreen / Zoran je glumio Iliju u seriji Otpisani

Glumac Zoran Miljković, najpoznatiji kao Ilija iz kultne serije Otpisani, preminuo je u 73. godini života.

Miljković će ostati upamćen po brojnim ulogama u pozorištu "Duško Radović", ali i brojnim epizodnim ulogama u popularnim serijama i filmovima.

Od njega se ovaj teatar pozdracio u čitulji objavljenoj u jednim dnevnim novinama.

"Poslednji pozdrav dragom kolegi, glumcu koji je u Malom pozorištu "Duško Radović" proveo 35 godina, od čega 15 kao prvak pozorišta. Neka mu je večna slava!", navodi se u čitulji.

Za sobom je ostvario veliki broj pozorišnih, filmskih i televizijskih uloga, a svoje jahačko umijeće koristio je u nekoliko filmova poput dječijeg ostvarenja "Posljednja trka" sa grlom Zimzelen.

Pamte se kreacije u "Otpisanima", "Vrućem vjetru", "Boljem životu", seriji "Vuk Кaradžić", filmovima "Doktor Mladen", "Slučaj Harms", "Ona voli Zvezdu", "PodzemljeEmira Кusturice, pomenuta "Posljednja trka", ali i u Naučnom i Obrazovnom programu Televizije Beograd.

Posljednjih desetak godina intezivno je radio sa producentskom kućom "Film 87" iz Rima i za italijansku televiziju RAI UNO.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije