Film "Te mračne noći" u utorak premijerno i pred publikom u Tuzli

0
Radiosarajevo.ba
Film "Te mračne noći" u utorak premijerno i pred publikom u Tuzli
Foto: Promo / Ulaz na projekcije besplatan

Dugometražni francusko-bosanski film Te mračne noći François Lunela, francuskog reditelja s adresom u Sarajevu, sutra će doživjeti i tuzlansku premijeru nakon sarajevske.

Film će u Velikoj sali BKC TK-a u Tuzli, u skladu s epidemiloškim mjerama i preporukama biti prikazan u tri termina 6., 7. i 8. aprila od 18 sati, a nakon tuzlanske premijere, 6. aprila, bit će organizovan i razgovor s rediteljem i dijelom ekipe koja je učestvovala u nastanku filma.

Ulaz na projekcije je besplatan uz prethodnu rezervaciju mjesta u Marketing službi BKC-a, s obzirom da je u zbog aktuelnih epidemioloških mjera broj posjetitelja ograničen.

Film Te mračne noći, rađen u koprodukciji Rose productions (Bosna i Hercegovina) Promenades films (Francuska) smješten je u 1993. godinu i opkoljeno Sarajevo, a govori o onome o čemu ne pričamo previše, o ženi u kontekstu rata. Daleko od klišeja o junaštvu, ovaj film dočarava paradokse i zaobilaznice života, patnje i sumnje, ali i snagu prijateljstva i solidarnosti među ljudima.

Film Te mračne noći na Filmskom festivalu u Milanu je imao četiri nominacije, za najbolju glavnu glumicu Maja Jurić, za najboljeg reditelja, najbolji film i najbolju montažu. Uloge u filmu tumače Maja Jurić, Arman Lunel, Muhamed Hadžović, Nina Đogo, Maja Zećo, Emina Muftić, Boris Ler.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Najnovije