Sarajevo / Premijera „Čorbe od kanarinca“ 7. februara u CKM-u

24. 01. 2020. u 16:07:00 Sponzorisani tekst

Shares: 77

Šta znači brak, da li je on smisao života za žene ili kraj zabave za muškarce, pitanje je na koje će odgovor pokušati dati Jaca i Medo, protagonisti nove predstave „Čorba od kanarinca“ koja će na teatarskim daskama Centra za kulturu i mlade Općine Centar Sarajevo biti premijerno izvedena 7. februara.

Glumci Sanela Pepeljak u ulozi Jace, i Sead Pandur koji tumači Medu, izvest će dinamičnu komediju i nježnu duodramu, spojene u priču o ljubavi. Predstava je svojevrsni priručnik za one koji razmišljaju o ulasku u brak ali i ogledalo onih koji su već u njemu.

„Ovo je je komična ali i surova priča o braku, koja je već po istom tekstu Miloša Radovića u Srbiji oduševila publiku i pokupila brojne nagrade. Uz drugačiju ekipu, naše bh. glumce, zadovoljstvo nam je takav komad predstaviti sarajevskoj publici, koja je do sada sjajno reagirala na svaku predstavu odigranu na Teatarskoj sceni Jelićeva. Trudimo se da za publiku koja poštuje i cijeni kulturnu scenu, često uvodimo nove naslove i obogaćujemo tako naš repertoar“, izjavio je Armin Omerović, direktor CKM-a i producent „Čorbe od kanarinca“ te dodao da se nada kako će se ova predstava, koja se duži niz godina igra u susjednoj Srbiji, i u BiH dugo zadržati na pozorišnim daskama.

Posjetio je da u CKM-u, koji ove godine obilježava 55. godina djelovanja, za djecu, omladinu i odrasle organizuju raznovrsne sadržaje.

„Različiti kursevi, izložbe, škola baleta, savremenog plesa, gitare, klavira i pjevanja te brojne druge aktivnosti zasigurno opravdavaju našu krilaticu: CKM - mjesto kulture i odrastanja“, kazao je.

CKM je zadužen za produkciju predstave, dok režiju, scenografiju, kostimografiju i izbor muzike potpisuje Rijad Ljutović, diplomirani glumac koji je do sada ostvario mnogobrojne zapažene uloge na scenama širom bivše Jugoslavije, a posljednjih deset godina aktivno se bavi režijom i koreografijom.

Majstori svjetla i tona su Džemal Karkelja i Slađan Vujič, Irhad Nazifović je zadužen za fotografiju i grafički dizajn a za šminku Berina Čolić.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA