Nezaboravan plesni spektakl: Počeo 12. Sarajevo Salsa Congress

Radiosarajevo.ba
Nezaboravan plesni spektakl: Počeo 12. Sarajevo Salsa Congress
Foto: A. Kuburović/Radiosarajevo.ba / Počeo 12. Sarajevo Salsa Congress

Dugo najavljivani 12. Sarajevo Salsa Congress započeo je danas, 23. januara kada su u hotelu Holiday održane prve plesne radionice koje vode instruktori iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Sarajevo Salsa Congress svake godine pruža nezaboravan plesni spektakl i već zauzima respektabilno mjesto među festivalima, kako u regiji, tako i u Europi, a ove godine se održava od 23. do 26. januara u Hotelu Holiday. Za sve masovniju populaciju zaljubljenika u ples Sarajevo postaje obavezna destinacija sa zagarantovanom dobrom zabavom.

Prvi plesači koji su pristigli u Sarajevu već danas su imali priliku naučiti plesati salsu, bachatu dok se svoje plesno znanje usvojeno na radionicama imati priliku pokazati i na prvom plesnom party-u koji večeras u 21h počinje u Bossa Nova Caffe-u Sarajevo.

Podsjećamo vas da će ovogodišnji Sarajevo Salsa Congress okupiti 800 plesača iz cijeloga svijeta gdje će najbolji plesni instruktori iz svijeta svoje bogato znanje prenijeti na plesače koji s oduševljenjem dolaze na ovaj prepoznatljivi, respektabilni festival u glavnom gradu BiH.

Kao i svake godine u već prepoznatljivom stilu, Gala večer se održava uz mnogo zabave, muzike i uz posebnu temu. Za SSC 2020 organizatori su izabrali "Wild Wild West" temu. Sarajevo Salsa Congress (SSC) nije natjecateljskog karaktera, nego za cilj ima popularizirati salsu. Svoje bogato plesno znanje i iskustvo s gostima dijele najbolji plesači i educiraju sudionike festivala.

Svi posjetitelji festivala kroz četiri dana lude zabave imat će priliku učiti razne plesne discipline, te uživati u četiri plesne zabave na kojima će 10 DJ-eva puštati glazbu i pobrinuti se za fantastičnu zabavu. A u subotu pored plesnih radionica posjetitelje očekuje i prvi "ZUMBA Master Class" u okviru festivala. Svi ljubitelji dobre zabave, plesa i fitnesa moći će uživati u sat i pol odličnog treninga i zabave.

Medijski partner festivala: Radio Sarajevo

Partner projekta: Društveni salsa klub El Paso Sarajevo, Hotel Holiday, New Event agencija i Bossa Nova Caffe Sarajevo

Sponozori projekta: Coca Cola i NLB Banka

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije