Predstavom Aleša Kurta SARTR 19. oktobra počinje novu umjetničku sezonu

Radiosarajevo.ba
Predstavom Aleša Kurta SARTR 19. oktobra počinje novu umjetničku sezonu
Premijerenom izvedbom predstave "Jedvanosimsoboakalomistobo" 19. oktobra 2017. godine SARTR će početi novu, 26. umjetničku sezonu.

"CIPS, kopiju lične, dvije fotografije, taksu za izdavanje potvrde, kopiju vozačke dozvole, izjavu o nekažnjavanju, pasoš, kopiju pasoša, izjavu da niste na listi Haškog tribunala, ovjerenu kopiju Potvrde o životu i namjeravate napustiti Bosnu i Hercegovinu, prvo dođite u Sarajevski ratni teatar SARTR na premijeru predstave 'Jedvanosimsoboakalomistobo'. A i Vi, da i Vi koji ostajete u Bosni i Hercegovini budite i dalje sa nama“, poručuju iz SARTR-a.

Autori teksta su Nejra Babić i Aleš Kurt, koji je ujedno i reditelj predstave.

U predstavi igraju Mirela Lambić, Maja Salkić, Ana Mia Milić, Alban Ukaj, Sead Pandur, Jasenko Pašić, Adnan Kreso, Davor Sabo, Saša Krmpotić i Lejla Čaušević. Reprizna igranja su 20., 21., 28. i 30. oktobra u 20 sati.

Predstava je realizirana u okviru projekta Kofer za sjećanja Studija lutkarstva Sarajevo kojeg podržava Vlada Švicarske. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije