Promocijom projekta "Muzej srednjovjekovne Bosne" zatvoren festival MMS 5

Radiosarajevo.ba
Promocijom projekta "Muzej srednjovjekovne Bosne" zatvoren festival MMS 5
Radiosarajevo.ba / MMS
Prezentacijom projekta "Muzej srednjovjekovne Bosne - Mili" i panel diskusijom u Visokom je danas završen peti po redu festival umjetnosti i kreacije Many Men Show, koji organiziraju mladi entuzijasti iz ovog grada.

Tokom prethodna četiri dana ovaj festival pružio je mnogobrojne zanimljive sadržaje za sve posjetioce, od izložbi mladih visočkih umjetnika, preko odlične zabave tokom koncerata i partyja, do zabavnog programa i edukativnih radionica za mališane iz Visokog.

Posljednji u nizu sadržaja koji su predstavljeni bio je projekt Muzeja srednjovjekovne Bosne, koji bi se trebao nalaziti u Milima, krunidbenom mjesto bosanskih kraljeva pokraj Visokog.

"Dio je to tradicije festivala da predstavlja historijske i kulturne sadržaje našeg grada, na što smo posebno ponosni i čemu ukazujemo veliko poštovanje i značaj", kazali su iz organizacije festivala.

U sklopu panel diskusije na temu "Mili: prošlost, sadašnjost i budućnost", prisutnima su se obratili dr. Emir Filipović, s odsjeka za historiju Filozofskog fakulteta u Sarajevu i član Društva za proučavanje srednjovjekovne bosanske prošlosti, Ilma Sirčo autor idejnog projekta muzeja, te predstavnici općine i Zavičajnog muzeja Visoko.

"Posljednjim dijelom programa zvanično spuštamo zavjesu na peti festival umjetnosti i kreacije MMS u Visokom, te se nadamo da ćemo se i naredne godine vratiti sa još mnoštvom zabavnih sadržaja. Hvala svima koji su nas podržavali sve ovo vrijeme i vidimo se ponovo u isto vrijeme naredne godine", zaključuje se u saopćenju organizatora.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije