Predstave "O medvjedima i ljudima" i "Fistik" na sceni Narodnog pozorišta

0
Radiosarajevo.ba
Predstave "O medvjedima i ljudima" i "Fistik" na sceni Narodnog pozorišta
Foto: NPS / Fistik

Dramska predstava O medvjedima i ljudima autora i režisera Saše Anočića, bit će izvedena na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo u četvrtak, 4. februara 2021. godine s početkom u 19:30 sati.

O medvjedima i ljudima je predstava o prijateljstvu, ljubavi i odnosu prema našima najbližima. Svi likovi su kroz život stekli neko „oštećenje“.

To „oštećenje“ ih u pojedinim situacijama nagoni da se ponašaju poput medvjeda. Ali to ne znači da se radi o lošim ljudima. Niti da se ti parovi, ustvari, ne vole. Oni samo postaju „medvjedi“ – pri tome se misli da postaju grubi i teški svojim bližnjima. A znamo da medvjedi negdje, duboko ispod krzna, skrivaju i svoje dobro srce… Inače, ne bi svako dijete jednog medu imalo.

Scene iz predstave O medvjedima i ljudima - undefined

Foto: NPS: Scene iz predstave O medvjedima i ljudima

U predstavi igraju: Mediha Musliović, Aleksandar Seksan, Minka Muftić, Milan Pavlović, Nerman Mahmutović, Sanela Pepeljak, Aldin Omerović, Merima Lepić Redžepović, Vedran Đekić, Isa Seksan, muzičari Adnan Cico i Mirza Balić.

U petak, 5. februara 2021. godine u 19:30 sati, na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo možete pogledati komediju Fistik ili san o suncu, mjesecu i još nekim sitnicama” autora Almira Imširevića, rađenu prema motivima drame Jurislava Korenića i Reihana Demirdžića, u režiji Admira Glamočaka.

Detalj iz predstave 

Foto: Sulejman Omerbašić: Detalj iz predstave  "Fistik ili san o suncu, mjesecu i još nekim sitnicama"

Priča kaže da je u kući Despića, na obali Miljacke, dvadesetih godina prošlog stoljeća, igrana prva predstava u gradu Sarajevu. Pola stoljeća kasnije Jurislav Korenić i Reihan Demirdžić napisali su "Varalicu Fistika", a onda, još novih pedesatak godina i ponovo – Fistik. Isti, a opet drugačiji.

U predstavi igraju: Vedran Đekić, Aleksandar Seksan, Milan Pavlović, Slaven Vidak, Aldin Omerović, Deni Mešić i Martina Mandek.

Rezervaciju ulaznica možete izvršiti, online: www.nps.ba,
putem e-maila: boxoffice.nps@gmail.com,
telefonskim putem na broj: 033 221 682. 

Radno vrijeme blagajne svakim radnim danom od 9:00 do 15:00 sati.
Na dan izvođenja predstave u dva termina od 9:00 -11:30 i 15:30-19:30 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije