Pravo Ljudski Film Festival otkriva vizuelni identitet 16. izdanja

0
Radiosarajevo.ba
Pravo Ljudski Film Festival otkriva vizuelni identitet 16. izdanja
Oficijelni vizual / 16. Pravo ljudski film festival

Organizatori Pravo Ljudski Film Festivala predstavili su vizualni identitet za vogodišnje izdanje. 

Vizuelni identitet 16. izdanja festivala obilježava desetu godinu saradnje Pravo Ljudski Film Festivala i grafičkog dizajnera Amira Berbića koji svojim izuzetnim radom hrabro prenosi senzibilitet i posebnost festivala.

"Saradnja sa Amirom označila je početak drugačijeg načina komuniciranja festivala još 2011. godine: dizajn je sve u komunikaciji, tako da je njegov rad uticao kako na predstavljanje festivala publici, tako i interno. Njegov rad je artikulisao naše kustoske odluke čak i nama unutar tima, jer često mi kao programeri nemamo vještine da se distanciramo od vlastitog programa, kako bismo mogli jasno komunicirati vlastiti programski koncept.

Amirov vizuelni jezik je direktan, hrabar i otvoren, a istovremeno obuhvata ranjivost i blagost ljudskog u Pravo Ljudski. Motivi plakata za ovo izdanje, kao i za izdanja u proteklih 10 godina našeg zajedničkog rada, vizuelni su prikaz programskog pristupa festivala. Neki od pojmova koji podvlače različite programske selekcije, a time i identitet, su: nelinearnost, pluralnosti, intenziteti, refleksivnost, fragmentiranost, nove subjektivnosti, heterogenost, multimodalnost, krhkost, višestrukost", navodi Kumjana Novakova, direktorica Festivala i jedna od programerki festivala.

16. izdanje Pravo Ljudski Film Festivala održat će se u hibridnom formatu, od 1. do 6. decembra (Kino Meeting Point i Filmski centar Sarajevo), nakon čega će filmovi biti dostupni online od 7. do 17. decembra na pravoljudski.org.

U Zemaljskom muzeju BiH otvorena izložba "Monumental" fotografa Ziyaha Gafića i Tomasa van Hutrivea

U Zemaljskom muzeju BiH otvorena izložba "Monumental" fotografa Ziyaha Gafića i Tomasa van Hutrivea

Šesnaesto izdanje Pravo Ljudski Film Festivala podržanli su Nacionalna zadužbina za demokratiju - NED (Vašington) i drugi partneri, dok se Specijalni program savremenog brazilskog filma realizira uz podršku Ambasade Brazila u Bosni i Hercegovini.

16. Pravo ljudski film festival - undefined

Oficijelni vizual: 16. Pravo ljudski film festival



Za sve informacije o dostupnosti filmova, kao i svim ostalim festivalskim aktivnostima, pratite web stranicu pravoljudski.org, društvene mreže i hashtagove #plj16 i #pravoljudski16.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije